NIJE KLUB, ALI… OVO VAS PODSJEĆA NA NEŠTO? Češki ministar zdravstva uhvaćen u luksuznom restoranu za vrijeme lockdowna

“Idite samo na posao, u trgovinu kad trebate i odmah kući”, pozvao je narod, a onda otišao na večeru. Bit će smijenjen

Objavljeno: 23.10.2020. zagorjeinternational

Češki Blesk objavio je slike ministra zdravstva Romana Prymula, kako izlazi iz restorana u Pragu, koji je zbog korone trebao biti zatvoren, bez maske na licu, prenosi Index.

Kako su objavili, ministar je u luksuzni restoran Rio’s Vyšehrad ušao oko 22 sata u srijedu navečer, a snimljen je prilikom izlaska oko 23.30 sati. Nakon njegovog ulaska u restoran je ušlo još ljudi, i svi su izašli, kako piše Blesk, dobrog raspoloženja.

Budite bolji

– Dragi Česi, jeste li pročitali ovu nevjerojatnu priču? Sad stavite masku, idite na posao, u trgovinu i odmah se vratite kući. Budite bolji i odgovorniji od ministra – poručuje Blesk svojim čitateljima.

U restoranu je bio i drugi čovjek stranke premijera Babiša, Jaroslav Faltýnek, koji se zadržao do pola dva.

– Ovo je apsolutna katastrofa. Ne razumijem to kada mi u isto vrijeme od ljudi tražimo da slijede pravila. Baš mi moramo biti primjer. Takva pogreška ne može se opravdati. Ako ministar sam ne podnese ostavku, ja ću ga razriješiti. Ova pogreška je došla u najgore vrijeme. Jako mi je žao zbog toga. Ali nitko nije nezamjenjiv. Ni ja ni itko drugi – rekao je danas premijer Andrej Babiš, dodajući kako već ima dva kandidata za ministra zdravstva.

Nedugo nakon toga stigla je vijest da je Babiš od ministra zatražio da podnese ostavku.

“Pomozite mi”

Blesk navodi kako Prymula tjednima već upozorava građane da ostanu kod kuće, da bez njihove pomoći neće moći pobijediti koronu. “Molim, pomozite mi…”, poručivao je Prymula putem društvenih mreža i medija, a onda je sam prekršio sve to.

– Idite samo na posao, u trgovinu kad trebate i odmah kući – tog je istog dana kad je Prymula bio u restoranu upozoravala češka vlada svoje građane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba