Objavljeno više detalja o stravičnom zločinu

Policajac službenim pištoljem ubio suprugu pa presudio sebi, iz policije upozoravaju da se ne otkriva njihov identitet

Objavljeno: 22.10.2020. zagorjeinternational

Zagrebačka policija objavila je više detalja ubojstva i samoubojstva koje se u srijedu navečer dogodilo na području Susedgrada. Kažu kako je prema dosad utvrđenim činjenicama potvrđena sumnja da je kazneno djelo počinio policajac tako što je prvo supruzi oduzeo život, a potom presudio i sebi iz službenog oružja.

“Ujedno koristimo priliku podsjetiti kako se kriminalističko istraživanje, u slučajevima teških kaznenih djela počinjenih na štetu obitelji i djece, provodi krajnje obazrivo, vodeći brigu o zaštiti identiteta žrtava.

Cijeneći interes javnosti za pojedinosti ovog tragičnog događaja, a istovremeno imajući u vidu da se radi o ocu i policijskom službeniku kao počinitelju, apeliramo da se medijsko izvještavanje provede sukladno zakonskim odredbama o zaštiti privatnosti djece te poštujući postulate novinarskog kodeksa i preporuka Pravobraniteljice za djecu o zaštiti privatnosti djece u medijima, a kako ne bi doprinijeli daljnjoj viktimizaciji djece.

S ciljem da se ne povrijede njihova prava, izloži dodatnoj viktimizaciji, odnosno kako bi se zaštitili interesi i prava žrtava, a posebno djece, napominjemo kako objavljivanje ili prenošenje bilo kakvih podataka, koje bi moglo dovesti do otkivanja njihovog identiteta, nosi sa sobom i kaznenu odgovornost po članku 178. Kaznenog zakona (Povreda privatnosti djeteta)”, upozoravaju iz zagrebačke policije.

Podsjetimo, u Ulici Orešje na području Susedgrada, u srijedu oko 20.30 sati, nakon svađe supružnika muškarac (43) je u stanu pištoljem ubio ženu (37), a potom počinio samoubojstvo.

Očevid je uz stručnu pomoć Ekipe za očevide obavio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika. Tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba