MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA: Riješite se ilegalnog oružja anonimno i bez sankcija

Policiji u dva dana dragovoljno predana dva zračna pištolja, streljivo i puška domaće izrade

Objavljeno: 21.10.2020. AB

U sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija” jedna osoba je u utorak policijskim službenicima dragovoljno predala dva zračna pištolja i 22 komada streljiva. Dan ranije, jedna je osoba policiji dragovoljno predala jednu pušku domaće izrade.
Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske podsjećaju građane da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju MUP provodi u suradnji s programom UN-a za razvoj, još uvijek traje te da i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Protiv građana, koji dragovoljno prijave oružje nadležnom tijelu, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna se predaja odnosi na sve vrste oružja, streljiva i eksplozivnih naprava.

– Apeliramo da oružja, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva na donose u policijske postaje, već da nas obavijeste na broj telefona 192, nakon čega će osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i vozilu bez policijskih obilježja doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva. Na taj način zagarantirana je anonimnost osobe koja predaje oružje, a potencijalne opasnosti svedene su na najmanju moguću mjeru – objašnjavaju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba