Zagorski OPG-ovi oduševili na šestom Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda u Zagrebu

OPG-ovi Mario Kranjec iz Zlatara i Franjo Korade iz Lobora šampioni, evo tko je još osvojio zlatne, srebrne i brončane diplome

Objavljeno: 21.10.2020. JJ

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića prošlog je vikenda održan šesti Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, na kojem je sudjelovalo 100-tinjak izlagača iz cijele Hrvatske. Među njima je bilo i 12 OPG-ovaca iz Krapinsko – zagorske županije, koji su i ove godine imali vrlo uspješno predstavljanje.
Naime, prilikom otvorenja manifestacije, koje je održano 16. listopada, na Svjetski dan hrane, dodijeljena su priznanja za najljepšu prezentaciju proizvoda i diplome s drugog Ocjenjivanja proizvoda na bazi voća i povrća, a koje je provela Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede.

128 uzoraka

Pored djelatnika Uprave, u stručnom povjerenstvu za ocjenjivanje bili su priznati profesori u domeni prerade proizvoda s Prehrambeno – biotehnološkog i Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Ocijenjeno je ukupno 128 uzoraka u devet kategorija te je dodijeljeno 107 diploma: 27 zlatnih, 33 srebrne, 15 brončanih i 32 priznanja. Po pojedinim kategorijama dodijeljeno je devet šampionskih odličja.
OPG Mario Kranjec iz Zlatara osvojio je titulu šampiona u kategoriji sokova, s voćnim sokom od aronije, dok je OPG Franjo Korade iz Lobora osvojio titulu šampiona u kategoriji ocata, s octom od višnje, te priznanje za voćni sok od višnje.
Među nagrađenima zlatnom diplomom su OPG Trgovec iz Poznanovca, za sok od jabuke i OPG Slatko moje zeleno iz Donje Stubice, za džem od gorke naranče, a koji je osvojio i broncu za ukiseljeno povrće i za ajvar.

Ukiseljeno povrće

Zlatnu diplomu osvojio je i OPG Drempetić iz Donje Stubice za džem od jagoda te OPG Vinceljak Ankica iz Radoboja za džem od kruške, a oni su dobili i dva zlata za dvije vrste rakije vilijamovke te srebro za ocat od kruške.
OPG Gazdek Krešo iz Belca osvojio je srebrnu diplomu za voćni sok od aronije, dok je OPG Drempetić osvojio još tri srebrne medalje i jednu broncu za proizvode od ukiseljenog povrća, a u istoj kategoriji srebro je dobio i OPG Sinković iz Bedekovčine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba