Hvalevrijedan projekt “Mreža pomoći hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata"

Branitelj ste? Treba vam pomoć u kući, prijevoz liječniku ili želite sudjelovati na nekoj od radionica? Prijavite se!

Objavljeno: 20.10.2020. zagorjeinternational

Županijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije korisnik je projekta “Mreža pomoći hrvatskim braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata”. Projekt je vrijedan 1.733.981,55 kuna, a iz Europskog je socijalnog fonda sufinanciran iznosom od 1.473.884,32 kune. Provodi se od veljače 2019. do veljače 2021. godine, uz partnere, Udrugu hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a KZŽ, Udrugu veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun” i Udrugu ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi KZŽ, te uz dva posrednička tijela – Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nacionalnu zakladu za razvoj civilnoga društva.

Ruralni krajevi

Cilj projekta je povećanje kvalitete života hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata kroz edukaciju, informiranje, druženje, aktivno starenje i pružanje izvaninstitucionalnih usluga, a provodi se na području KZŽ, s posebnim naglaskom na korisnike iz ruralnih krajeve s nižim stupnjem razvoja. Kroz element pružanja usluga psihosocijalne pomoći, provodi se sedam vrsta radionica – motivacijske, psihološke, kreativno – umjetničke, likovne, sportsko – rekreacijske radionice, radionice fotografije i radionice komunikacijskih vještina.
Drugi ključni element projekta je pružanje usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, što uključuje pomoć pri obavljanju kućanskih poslova te čišćenju stambenog prostora i okoliša, prijevoz i pratnju na liječničke preglede, kontrole i terapije, te prijevoz korisnika na društvena događanja, poput obilježavanje obljetnica iz
Domovinskog rata.

Kontakti

Iz Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata KZŽ pozivaju hrvatske branitelje, kao i stradalnike iz Domovinskog rata s područja KZŽ koji imaju potrebu za uslugom pomoć u kući ili prijevozom ili bi željeli sudjelovati na nekoj od radionica, da se prijave na broj 098/18 19 765 (Tomislav) ili pak na e-mail adresu [email protected].

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba