Prijavite se do 27. listopada

Grad Pregrada dodjeljuje deset financijskih potpora za srednjoškolce

Objavljeno: 19.10.2020. JJ

Upravni odjel za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Pregrade raspisao je natječaj za ostvarenje prava na financijsku potporu redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području grada. Pravo na financijsku potporu imaju svi redovni učenici srednjih škola koji žive u obiteljima čiji dohodak po članu kućanstva nije veći od 3000 kuna, a koji ne primaju stipendiju iz gradskog, županijskog ili državnog proračuna te koji ne studiraju na visokim privatnim učilištima.

250 kuna

Dodijelit će se deset financijskih potpora u iznosu od 250 kuna. Pravo na financijsku potporu izravno, neovisno o prihodu po članu kućanstva, imaju učenici srednjih škola s invaliditetom, sva djeca bez roditeljske skrbi, djeca poginulih hrvatskih branitelja, djeca dragovoljaca Domovinskog rata i poginulih dragovoljaca Domovinskog rata, djeca samohranih roditelja te učenici upisani u smjerove srednjih škola s popisa deficitarnih obrazovnih programa / zanimanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za područje Krapinsko – zagorske županije za određenu godinu.
Popunjeni obrazac zahtjeva za financijsku potporu s potrebnom dokumentacijom iz ovog natječaja dostavlja se osobno u prijemnu kancelariju Grada (soba br. 15) ili preporučeno poštom na adresu: Grad Pregrada, Upravni odjel za opće poslove i društvene djelatnosti, Odbor za dodjelu stipendija Grada Pregrade, Josipa Karla Tuškana 2, 49218 Pregrada, s naznakom “NATJEČAJ za ostvarenje prava na financijsku potporu učenicima srednjih škola s prebivalištem na području grada Pregrade 2020./2021.” Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 27. listopada.

Deset mjeseci

Financijske potpore dodjeljuju za deset mjeseci školske godine, od rujna do lipnja, do završetka srednjoškolskog obrazovanja. Iznos financijske potpore isplaćuje se na račun učenika, najprije eventualni zaostaci, a onda redovita potpora. Sve dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba