Zagorci s državnog kickboxing prvenstva u Omišu kući donijeli dva zlata i tri srebra

BRILJANTNI “ZMAJEVI”: Ana Sovec i Ivan Bertić okitili se titulom državnih prvaka

Objavljeno: 19.10.2020. LB

U Omišu je u subotu održan drugi ciklus državnih kickboxing prvenstava u tatami disciplini point fighting za mlađe kadete, light contactu za starije kadete i kick lightu za juniore, te ring disciplini low kick za seniore. Sudjelovala su ukupno 263 natjecatelja iz 48 kickboxing klubova, a Zagorje su impresivnim rezultatima predstavili KBK “Ninja” iz Zaboka te bedekovčanski KBK “Zmaj”.
Najveći uspjeh ostvario je senior Ivan Bertić iz KBK Zmaj, u low kick kategoriji do 91 kilogram, pobijedivši u finalu aktualnog europskog prvaka Tonija Čatipovića iz Pit Bull Splita s čvrstim rezultatom od 3:0. Ana Sovec, također članica KBK “Zmaj”, u juniorskoj kick light kategoriji do 50 kilograma, istim je rezultatom savladala Splićanku Mateu Uložnik iz kluba Mornar i okrunila se juniorskom titulom državne prvakinje po prvi puta.
Višestruko nagrađivana članica KBK Ninja Leona Bartolin osvojila je treće mjesto u disciplini light contact, u starosnoj skupini starijih kadeta, dok je njezin klupski kolega Gabrijel Latin osvojio drugo mjesto u disciplini point fight do 37 kilograma. Među starijim kadetkinjama u light contact kategoriji, srebrnu medalju osvojila je Elena Ljubek iz bedekovčanskog KBK Zmaj.
Turnir je održan uz pridržavanje epidemioloških mjera, a Zagorci su kući donijeli čak pet medalja, od kojih dvije zlatne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba