Roman čija se tematika neobično poklopila s okolnostima epidemije koronavirusa

U sklopu “Književnosti u Zelenoj”, svoje djelo “Grad, pepeo” u Zaboku će predstaviti Ivana Rogar

Objavljeno: 18.10.2020. zagorjeinternational

U sklopu “Književnosti u Zelenoj” u zabočkoj Zelenoj dvorani ovog utorka s početkom u 19 sati održat će se promocija romana “Grad, pepeo”, na kojoj će gostovati i autorica Ivana Rogar.


Ponekad se dogodi da stvarnost koincidira s nekim proznim djelom i više nego je to njegov autor mogao predvidjeti, a baš to se dogodilo književnici Ivani Rogar, čiji je roman “Grad, pepeo” objavljen ovog proljeća, u doba kada je na snazi bila tzv. karantena. Opisujući likove u sličnoj situaciji, cijela radnja, atmosfera i okolnosti romana podsjećaju na početak 2020. godine te situaciju s izolacijom i promjenom načina života koju je proživio cijeli svijet, uključujući i Hrvatsku. Ipak, “Grad, pepeo” nije roman o karanteni, već puno slojevitije djelo, koje će autorica predstaviti publici u razgovoru s moderatoricom Ljubicom Anđelković Džambić. Ovo izdanje “Književnosti u Zelenoj” održava se u sklopu književnog festivala “Dani Gjalskog”, a program je potpomognut sredstvima Ministarstva kulture i medija RH te Krapinsko – zagorske županije.


Ulaz je slobodan, a organizatori ističu kako je Zelena dvorana dovoljno velika za održavanje fizičke distance za predviđeni broj posjetitelja, uz pridržavanje ostalih propisanih epidemioloških mjera. Više informacija o ovom događanju potražite i pratite na Facebook stranici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba