BILI I ONLINE: U Mariji Bistrici održana završnica 22. Recitala ”Josip Ozimec”

Laureati Vladimir Šuk za pjesmu na kajkavskom, Slavica Sarkotić za pjesmu na standardu i Nevenka Erman za pjesmu na čakavskom

Objavljeno: 18.10.2020. zagorjeinternational

U subotu je u Dvorani Božjeg milosrđa u Svetištu Majke Božje Bistričke održana završnica 22. Recitala ”Josip Ozimec” Marija Bistrica 2020., piše RMB.

Ove godine zbog epidemiološke situacije u dvorani je bilo manje pjesnika i posjetitelja, pa je organiziran i online uživo prijenos putem Facebook stranice Svetišta Majke Božje Bistričke.

FOTO: RMB

Stručni sud u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, profesorica Ivančica Tomorad i don Anton Šuljić odabrao je radove za izvođenje na samoj završnici recitala, kao i za objavu u zborniku ”Došel bum v Bistricu” te odlučio o po tri nagrađene pjesme u sve tri kategorije, tj. na sva tri jezična izričaja. Tako je treću nagradu u kategoriji čakavske poezije dobio Josip Klarić iz Gračišća za pjesmu ”A ca bin da”, drugu Marija Kovač iz Pule za pjesmu ”Kamikova spovid”, a prvu Nevenka Erman iz Žminja za pjesmu ”Škurnice od ariji”. U kategoriji radova na standardu treću je nagradu dobila Biserka Težački Kekić iz Turčina za pjesmu ”Leilin rožarij”, drugu Petar Elez iz Vukovara za pjesmu ”Grad na gori”, a prvu Slavica Sarkotić iz Lekenika za pjesmu ”Odlazim”. Treću nagradu u kategoriji kajkavskog narječja dobila je Đurđa Vukelić Rožić iz Ivanić Grada za pjesmu ”Jobluk”, drugu Dubravko Havojić iz Križevaca za pjesmu ”Raspelo”, a prvu Vladimir Šuk iz Oroslavja za pjesmu ”Cajti”. Nagradu publike dobio Zvonko Kudelić iz Zaprešića sa pjesmom ”Kotač”. Recitalu je u ime pokrovitelja prisustvovala predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki. U Glazbenom dijelu programa nastupila je ŽVG Kajda, a stihove su kazivali Jelena Januš-Grbić i Josip Klapač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba