U ponedjeljak na snagu stupaju nove odluke Stožera civilne zaštite općine Hum na Sutli

Odgađaju se sva okupljanja, pogrebi će se održavati u krugu uže rodbine, a udruge više neće moći koristiti općinske prostorije

Objavljeno: 17.10.2020. JJ

Stožer civilne zaštite općine Hum na Sutli u četvrtak je, u cilju prevencije širenja virusa COVID-19 na području općine Hum na Sutli, a prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo i uputama Stožera civilne zaštite RH, donio odluku da se na području općine do daljnjega odgađaju sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru u organizaciji Općine, Turističke zajednice i proračunskih korisnika Općine. Obustavlja se korištenje prostora u vlasništvu Općine, vijećnica i svi drugi prostori te dvorane koje su do sada koristile udruge s područja općine za svoje programe i razne manifestacije. Prestaju važiti i sva izdana odobrenja za povremeno/privremeno korištenje prostora u vlasništvu Općine u razdoblju od 19. listopada do daljnjega.

Upravni odjel

Službenici Upravnog odjela Općine Hum na Sutli radit će prema uobičajenom rasporedu, ali se ograničava rad sa strankama na način da će se uglavnom komunikacija vršiti putem telefona, na broj 049/382 382, ili putem e-maila: [email protected]
Poduzećima: Humkom d.o.o. (www.humkom.hr), Humvio d.o.o. (www.humvio.hr) i Humplin d.o.o. (www.humplin.hr) daje se naputak da se komunikacija sa strankama, odnosno korisnicima usluga, vrše putem telefona ili putem e-maila. Komunalno poduzeće Humkom d.o.o. treba uspostaviti posebne mjere koje se odnose na posljednje ispraćaje pokojnika na grobljima kojima upravlja Humkom d.o.o., na način da se pogrebi i ispraćaji održavaju isključivo u krugu uže rodbine.

Higijenske mjere

Opća preporuka za sve građane na radnim mjestima i izvan njih jest da su se dužni pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora te isto savjetovati građanima/strankama s kojima su u komunikaciji.

– Apeliramo na građane da budu maksimalno savjesni i odgovorni u cilju zaštite zdravlja – stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite koji potpisuje načelnik Marijan Čuček.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba