U čast prvom poginulom zagorskom branitelju Željku Paviću - Kalcu

“Tigrovi” u Klanjcu organiziraju likovnu koloniju koja će okupiti 30-ak umjetnika iz cijele Hrvatske

Objavljeno: 16.10.2020. LB

Udruga ratnih veterana 1. Gardijske brigade “Tigrovi” Krapinsko – zagorske županije ove subote u Klanjcu organizira osmu Likovnu koloniju, u spomen na 29. godišnjicu pogibije prvog poginulog zagorskog branitelja, pripadnika “Tigrova” Željka Pavića – Kalca.

Lijepe lokacije

Likovna kolonija koja je ime dobila po prvom poginulom zagorskom branitelju u Domovinskom ratu svake se godine održava u drugom zagorskom gradu ili općini, uz sudjelovanje umjetnika iz raznih dijelova Hrvatske, a ove će godine domaćin biti grad u kojem su rođena neka od velikih umjetničkih imena, poput slikara Otona Ivekovića, kipara Antuna Augustinčića i p. Marijana Gajšaka.
Podsjetimo, hrvatski branitelj Željko Pavić rodom je iz Đurmanca, a poginuo je u Erdutu 1991. godine. Njemu u čast, Udruga ratnih veterana 1. Gardijske brigade “Tigrovi” na čelu s predsjednikom, umirovljenim bojnikom Željkom Hercegom, i u suradnji s Likovnom udrugom “Oton Iveković” Klanjec s ponosom organizira još jednu koloniju. Očekuje se tridesetak umjetnika koji će tijekom subote stvarati na Brozovom brijegu, ali i drugim klanječkim lokacijama. Voditeljica kolonije je Mirjana Drempetić Hanžić Smolić.

Svečano otvorenje

Mala svečanost otvorenja kolonije počet će u 10 sati na Trgu Antuna Mihanovića, kada će se sudionicima i članovima Udruge ratnih veterana 1. Gardijske brigade “Tigrovi” obratiti, uz organizatore, i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek te general Zbora Josip Lucić, bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH i zapovjednik 1. Gardijske brigade Tigrovi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba