"Mali ulični festival" i "Gljivarenje v Stubakima" ove su godine otkazani zbog koronavirusa

Maštovitim instalacijama u Stubakima promoviraju svoje dvije najznačajnije manifestacije

Objavljeno: 15.10.2020. zagorjeinternational

Turistička zajednica u suradnji s Općinom Stubičke Toplice u Parku Vladimira Bosnara postavila je dvije instalacije koje simboliziraju dvije najposjećenije manifestacije, a koje ove godine nisu mogle biti realizirane zbog epidemije koronavirusa.
Prva instalacija postavljena je tijekom rujna, a djelo je topličkog umjetnika Saše Petroševskog Novaka, voditelja Likovne udruge “Likora” iz Stubičkih Toplica. Izrađena je od stakla, a umjetnik je sam oslikao plohu na kojoj se nalaze početna slova Malog uličnog festivala. Konstrukciju instalacije koja svijetli u večernjim satima izradilo je poduzeće Hortor iz Stubičkih Toplica. – U svijetu današnjih društvenih mreža i objavljivanja raznih statusa, ideja je autora da posjetitelji Stubaka, ali i stanovnici mjesta tijekom šetnje Toplicama mogu promovirati Mali ulični festival, fotografirajući se pokraj instalacije, iako ovogodišnji MUF nije realiziran – pojašnjavaju iz Općine.
Druga instalacija je djelo I.M.L. obrta za izradu drvenih igračaka, a radi se o velikom vrganju u kojem se djeca mogu i igrati. Vrganj je trebao biti prezentiran na tradicionalnoj jesenskoj manifestaciji “Gljivarenje v Stubakima”, koja je otkazana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba