POČINJE "TJEDAN ODMORA VRIJEDAN"! Posjetite web stranicu i doznajte što je sve na popustu

KAMO PUTUJETE? U idućih 10 dana gotovo 400 turističkih usluga u RH dostupno je po 50 posto nižim cijenama

Objavljeno: 15.10.2020. JJ

Turističke usluge i doživljaji u sklopu zajedničkog projekta Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice “Tjedan odmora vrijedan” od ovog petka pa sve do iduće nedjelje, 25. listopada, dostupne su po minimalno 50 posto povoljnijim cijenama. Tako svi hrvatski građani, ali i inozemni gosti koji će se u tom razdoblju nalaziti u Hrvatskoj, po atraktivnim cijenama mogu doživjeti i iskusiti gotovo 400 različitih turističkih usluga u svim dijelovima Hrvatske koje se dostupne na portalu “Tjedan odmora vrijedan”.

– Veseli me što smo odlučili pokrenuti ovaj potpuno novi projekt upravo u doba krize, u danima kada nam je svima potreban odmak od vijesti i uživanje u prirodi s našim najbližima. Nadam se da će ovaj Tjedan pobuditi u svima nama optimizam i volju za boljim upoznavanjem cijele Hrvatske te da ćemo uistinu uživati u čarima posezone na velikom broju destinacija, uz brojne pogodnosti. Projektima poput ovog otvaramo put i promičemo ponude i usluge turističkih subjekata, ali i malih poduzetnika, OPG-ova, poljoprivrednika, ugostitelja, obrtnika i svih drugih vrijednih ljudi koji su temelj uspjeha hrvatskog turizma. Zahvaljujući odličnom odazivu ponuđača, ali i svih turista koji su već potvrdili svoje rezervacije, sigurna sam da će ovaj tjedan biti prvi od mnogih. Neka vam ovaj tjedan bude odmora vrijedan – poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Plitvice i Mljet

– Bilježimo odličan odaziv brojnih pružatelja usluga u turizmu uključenih u ovu akciju, bez kojih “Tjedan odmora vrijedan” ne bi bio moguć, a vesele nas i informacije kako su mnogi turistički subjekti već rasprodali svoje ponude i usluge. Pozivam što veći broj domaćih gostiju da iskoriste ovu priliku i otkrivaju Lijepu Našu uz znatno povoljnije cijene, naravno, pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera. Zadovoljni smo što smo unatoč zahtjevnom trenutku pokrenuli ovaj projekt koji će se nastaviti i u idućim godinama – istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
Cilj projekta “Tjedan odmora vrijedan” je povećanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone, kao i daljnji razvoj domaćeg turizma. Turisti će kroz ovu akciju imati prilike posjetiti različite dijelove Hrvatske uz 50 posto povoljnije cijene za brojne turističke proizvode i usluge, od smještaja, prijevoza, kulturnih, povijesnih, prirodnih znamenitosti i turističkih atrakcija pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.
U projektu sudjeluju brojni nacionalni parkovi i parkovi prirode, a među njima i NP Mljet, koji obilježava 60. obljetnicu, povodom koje nude upola manje cijene ulaznica te NP Plitvička jezera, čiji je ravnatelj Tomislav Kovačević naglasio kako park u ovoj godini obilježava 71. obljetnicu od proglašenja Plitvičkih jezera Nacionalnim parkom i 41. obljetnicu od upisa parka na UNESCO-vu listu svjetske baštine.

Izazovno razdoblje

– Kako bismo naš 41. rođendan proslavili s našim posjetiteljima, sudjelujemo u projektu “Tjedan odmora vrijedan” sa znatno povoljnijim cijenama ulaznicama i povoljnijim menijima u restoranima “Jezero”, “Poljana” i “Korana”. Ponosni što smo dio ove priče, pozivamo sve da nas posjete i uvjere se zbog čega su se milijuni turista iz cijelog svijeta proteklih godina upućivali u Nacionalni park Plitvička jezera – poručio je Kovačević.
I vlasnici istarskog B&B hotela “Foscari”, Primus Camenzind i Guido Häfliger, uključili su se u akciju i istaknuli kako ih veseli što putem nje mogu pozdraviti i ugostiti primarno domaće turiste u trenutnom, za sve turističke djelatnike, izazovnom razdoblju. Spomenuli su kako se nadaju da će se akciji priključiti čim više ugostitelja kako bi se stvorila jedinstvena i bogata ponuda u destinaciji.
Predsjednik Zajednice obiteljskog turizma Grada Zagreba Alen Čalopek istaknuo je kako ga raduje informacija da će se projekt nastaviti i u proljeće iduće godine.

– Pozivam sve da se pridruže ovoj akciji i otkriju ljepote Hrvatske u kojoj svatko može ponuditi kvalitetu za prihvatljivu cijenu – zaključio je Čalopek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba