ZLATAR: U petak otvorenje 30. samostalne izložbe likovne pedagoginje Ludmile Milice Biželj

Ulja na platnu, akvareli i radovi nastali tehnikom laviranog tuša krasit će zidove Galerije izvorne umjetnosti

Objavljeno: 14.10.2020. LB

Ovog će se petka u zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti, u 18 sati, održati otvorenje 30. samostalne izložbe Ludmile Milice Biželj iz Zagreba. Na retrospektivnoj izložbi, izložit će ulja na platnu, akvarele i radove nastale crtačkom tehnikom laviranog tuša. U glazbenom programu nastupit će  sopranistica Margareta Mihalić, uz pratnju Svena Brajkovića na klaviru.


Ludmila Milica Biželj  diplomirala je 1966. godine na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu  “Likovne umjetnosti” u razredu  profesora Mladena Veže.  Godinama je djelovala kao nastavnica u Osnovnoj školi “Dr. Ivan Ribar” u Zagrebu, a Centar za vizualnu kulturu mladih Saveza likovnih pedagoga Hrvatske 1981. godine dodjeljuje joj naziv “Zaslužni likovni pedagog Hrvatske” za zasluge i doprinos u unapređivanju nastave likovnog odgoja u osnovnim školama

rpt


Do sada je izlagala na 29 samostalnih i 138  skupnih izložbi u domovini i inozemstvu (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Kanada,  Ukrajina, Češka). Slike joj se nalaze u privatnim zbirkama i u nekoliko stalnih postava (Dom hrvatskih hodočasnika “Ivan Merz” u Rimu, dvorac Veliki Tabor, Galerija “Pliva” i dr.).Sukladno epidemiološkim mjerama maska je obvezna, kao i upis pri ulasku u Galeriju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba