Velika svečanost u Maču

Uz proslavu 20. rođendana DND-a, dodijeljena općinska priznanja i održano darivanje novorođenčadi

Objavljeno: 14.10.2020. zagorjeinternational

Društvo “Naša djeca” Mače prošlog je tjedna organiziralo niz aktivnosti kojima je obilježen Dječji tjedan, a u petak je proslavljeno i 20 godina rada mačanskog DND-a. Uz tu je proslavu održano i darivanje novorođenih te su dodijeljena javna priznanja mještanima i udrugama, koja nisu dodijeljena povodom Dana općine jer je proslava bila odgođena.

Za životno djelo

U sklopu programa obilježavanja 20. rođendana DND-a, predsjednica društva Dragica Čehulić dodijelila je zahvalnice zaslužnima za uspješno funkcioniranje udruge svih ovih godina. Predsjednik Općinskog vijeća Mladen Sedak Benčić dodijelio je općinska javna priznanja za 2020. godinu. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Biserki Bukvić, a plaketa Anici Kroflin, posmrtno Rudolfu Mahmetu, KUD-u “Ljudevit Gaj” i DVD-u Mače. Nagrade su dodijeljene Andreasu Belužiću, Siniši Bobincu, Juraju Fereku, Jurici Krpancu, Karlu Čehuliću, Jurici Bobincu, Davoru Šanteku te posthumno Zlatku Krpancu. Svim dobitnicima na zaslugama, trudu i angažmanu kojim su doprinijeli društvenom i kulturnom životu Mača, zahvalila je načelnica Mladenka Mikulec. Ujedno je udrugama čestitala i obljetnice koje obilježavaju ove godine, a to su 40 godina rada KUD-a “Ljudevit Gaj”, 110. godišnjica djelovanja DVD-a Mače i 20. rođendan mačanskog DND-a.

Uplaćeno na račun

Darivano je i 15 novorođenih u prvoj polovici ove godine. Obiteljima su novčana sredstva u iznosu od 2000 kuna već prije uplaćena na račune, dok su im na prigodnoj svečanosti uručeni zlatni privjesci, bodiji s natpisom “Mače, taj kutek naš” i cvijeće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba