SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA: Do kraja lipnja Općina Krapinske Toplice ostvarila je prihode od 6,48 milijuna kuna

U prvoj polovici godine u Krapinskim Toplicama naglasak je bio na projektima unapređenja komunalne infrastrukture

Objavljeno: 14.10.2020. zagorjeinternational

– U prvih šest mjeseci ove godine, Općina Krapinske Toplice ostvarila je ukupne prihode i primitke u iznosu od 6,48 milijuna kuna – istaknuto je na sjednici Općinskog vijeća, na kojoj je prihvaćeno izvješće o polugodišnjem izvršenju proračuna, a donijeta je i odluka o prvoj preraspodjeli sredstava za tekuću godinu.

Uz te točke, načelnik Ernest Svažić podnio je izvješće o radu za razdoblje od siječnja do lipnja. Kazao je kako su nastavljeni radovi na asfaltiranju nerazvrstanih cesta iz Programa građenja za 2019. godinu koji su zbog vremenskih prilika prekinuti krajem godine. Završeni su i radovi na rekonstrukciji nogostupa u Ulici Ljudevita Gaja u dužini od 750 metara vrijedni 619.613 kuna. Spomenuo je i radove na izgradnji potpornog zida za sanaciju klizišta Polanščak vrijedne 580.000 kuna. Također, realiziran je projekt Wifi4EU vrijedan 115.000 kuna, kojim je osiguran besplatan internet u centru naselja Krapinske Toplice, a potpisan je i ugovor za nastavak izgradnje vodovodne mreže u visokoj zoni Lovreća Sela – Mala Erpenja te ugovor o izgradnji vodovodne mreže u Jasenovcu Zagorskom.

Briga za mlade

– U okviru programa socijalne skrbi, isplaćeno je 20 novčanih naknada za novorođenu djecu, a nastavljeno je sufinanciranje djelatnosti predškolskog odgoja u Dječjem vrtiću “Maslačak” Krapinske Toplice. Općina je sufinancirala i troškove prijevoza za učenike, a nastavljena je i isplata učeničkih i studentskih stipendija. Pravo na stipendiju ostvaruje 41 korisnik – pojasnio je načelnik, dodajući da su prijavljeni i projekt uređenja sportskog terena NK Toplice te projekt modernizacije nerazvrstanih cesta na području općine, kao i program Zaželi.

Na dnevnom redu našla se i odluka o izvršenju Financijskog plana i Izvješće o radu za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. Općinske knjižnice Krapinske Toplice, u kojem je knjižnica ostvarila ukupne prihode u iznosu od 173.836 kuna. Rezultat poslovanja na 30. lipnja je višak prihoda nad rashodima u iznosu od 25.984 kuna, a sveukupni višak prihoda nad rashodima iznosi 34.654 kuna.

– Knjižnica je u prvoj polovici godine pripremala reviziju knjižnice građe te izlučivala dotrajalu i zastarjelu građu, a do kraja godine planira izvršiti kompletnu reviziju – objašnjeno je.

U izvješću o radu stoji i kako su vrlo uspješno prilagodili poslovanje epidemiološkim preporukama i osigurali kvalitetan rad knjižnice u novonastaloj situaciji, dok zbog premalog prostora do daljnjeg nisu dostupne čitaonice za djecu i odrasle te računala za korisnike, a planirano će proširenje omogućiti kvalitetniji rad i organizaciju još većeg broja zanimljivih događanja.

Usklađivanje

Odluku o izvršenju Financijskog plana za prvih šest mjeseci podnio je i Dječji vrtić Maslačak u kojoj je istaknuto da su ukupni prihodi ostvareni u iznosu od 1,66 milijuna kuna, dok su rashodi izvršeni u iznosu od 1,71 milijuna kuna.

Također, na Vijeću je rečeno kako je temeljem novog Zakona o vatrogastvu potrebno uskladiti Sporazum o osnivanju Zagorske javne vatrogasne postrojbe i Odluku o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe. Suštinske izmjene odnose se na način upravljanja Javne vatrogasne postrojbe, i to tako da se ukida Upravno vijeće i uvodi se Vatrogasno vijeće, kojeg čine predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice, predstavnik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, predstavnik Vatrogasne zajednice grada ili općine te predstavnici osnivača i radnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba