Veliko srce darivatelja i u uvjetima epidemije koronavirusa

POSLJEDNJI CIKLUS: U Krapini i Đurmancu prikupljene 403 doze krvi

Objavljeno: 14.10.2020. LB

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 403 doze krvi u posljednjem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

474 darivatelja

Akcijama je pristupilo 474 dobrovoljnih davatelja krvi, a 71 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. U Srednjoj školi Krapina prikupljene su 54 doze, u Pučkom otvorenom učilištu Krapina 288 doza i u Đurmancu 61 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 14 dobrovoljnih darivatelja – Ankica Perković Kranjčec, Ivana Sokolić, Antonio Horvat, Tin Gredelj, Mihajel Koprivnjak, Nino Barić, Kruno Belošević, Alenka Gričar Matušin, Dominik Presečki, Karlo Kozjak, Borna Bakliža, Jelena Klasić, Matija Staroverški i Ivana Hršak. U GDCK-u Krapina izuzetno su zadovoljni odazivom te zahvaljuju Srednjoj školi Krapina i Restoranu “Zagorka” u Đurmancu što su i ovog puta ustupili besplatan prostor za akcije.

1688 doza

Zahvaljuju i svim dobrovoljnim davateljima krvi, koji su se, svjesni svakodnevnih potreba za krvlju, i u ovoj izvanrednoj situaciji epidemije koronavirusa, iskazali i u ovim akcijama. U 2020. godini GDCK Krapina ukupno je prikupio 1688 doza krvi, što iznosi 6,94 posto na 100 stanovnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba