U humskom naselju Klauže otvoreno 400 tisuća kuna vrijedno nogometno igralište s umjetnom travom

NAČELNIK JUTRIŠA: Na području općine imamo osam igrališta, ali ovo možemo nazvati ‘space shuttleom’

Objavljeno: 14.10.2020. Lovro B

Naselje Klauže u općini Hum na Sutli dobilo je novo igralište s kvalitetnom umjetnom travom, vrijedno 400 tisuća kuna. Gotovo 300 tisuća kuna dobiveno je preko natječaja LAG-a Zagorje – Sutla, dok je ostatak sredstava osigurala Općina Hum na Sutli.

Isplatilo se

– Ovo je prvo igralište s umjetnom travom na području općine Hum na Sutli i što se tiče kvalitete, zasigurno broj jedan. Na području cijele općine imamo sveukupno osam igrališta, no ovo možemo nazvati “space shuttleom”. Drago mi je što smo prijavili ovaj projekt na natječaj LAG-a Zagorje – Sutla jer se itekako isplatilo – naglasio je načelnik općine Zvonko Jutriša.
Prošlog petka održano je i prigodno otvorenje novog igrališta, koje će biti namijenjeno ne samo mještanima Klauža, već i za širu populaciju – za mlade, djecu i žitelje iz Broda i Gornjeg Huma, ali i za treninge.

– Mlađi uzrasti NK Straže će moći na ovom terenu trenirati i pripremati se za utakmice na velikom terenu. Također, možemo očekivati i prijateljske susrete, odnosno, malonogometne turnire – istaknuo je načelnik Jutriša i dodao da su ovo igralište dugo osmišljavali, jer je trebalo odraditi sve tražene procedure, ali i čekati da se otvori natječaj i alociraju sredstva baš za taj određeni projekt.

Nogometni treninzi

Na otvorenje igrališta su stigli roditelji s djecom, ali i bake i djedovi koji su dali punu podršku sportskim aktivnostima na novom igralištu, jedinom s umjetnom travom u cijeloj općini. Odigrano je i nekoliko utakmica da najmlađi isprobaju teren na kojem će se spremati za nove pobjede. Uz igralište, uređen je i okoliš te su postavljene klupe i stolovi za posjetitelje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba