ODLIČNE VIJESTI

Krapini skoro pola milijuna kuna za izgradnju igrališta s umjetnom travom, a Krapinskim Toplicama 400-tinjak tisuća kuna za rekonstrukciju nogometnog igrališta

Objavljeno: 14.10.2020. zagorjeinternational

U Ministarstvu turizma i sporta u ponedjeljak su potpisana 23 ugovora o sufinanciranju izgradnje, građevinskih zahvata i opremanje sportskih građevina u 2020. godini, čime se nastavilo ulaganje u sportsku infrastrukturu nakon što je u protekle tri godine sufinancirano 25 sportskih objekata.
Među njima su i dva projekta s područja Krapinsko – zagorske županije – Gradu Krapina je za izgradnju nogometnog terena s umjetnom travom odobreno 499.988,11 kuna, a Općini Krapinske Toplice 400.040,73 kune za rekonstrukciju nogometnog igrališta.
Ugovore je potpisala ministrica Nikolina Brnjac te gradonačelnici, načelnici i župani lokalnih i regionalnih samouprava kojima su sredstva dodijeljena nakon provedenog Javnog poziva.

Atletska staza

– Usprkos tome što nam je ova godina donijela izazove na koje nismo računali, i ove godine smo osigurali sredstva za ulaganje u sportsku infrastrukturu – rekla je u uvodu ministrica Brnjac te naglasila kako je Vlada RH još u prošlom mandatu prepoznala važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu, a prvi veliki projekt bila je izgradnja atletske staze u Kninu 2018. godine, čime je Šibensko – kninska županija dobila prvu kružnu atletsku stazu uopće.

– Zahvaljujući tome, danas s ponosom i velikim osmjehom zadovoljstva gledamo kako na toj stazi svoje zlatne uspjehe gradi Marko Čeko, naš mladi atletičar, koji je odlučio ostati u Kninu iako je imao ponude iz Amerike, jer je, kako je sam nekoliko puta naglasio, doma dobio sve uvjete. I to nam je najveća nagrada svima – rekla je Brnjac, istaknuvši kako su uspjesi vrhunskih sportaša samo šlag na tortu, ali da je svaki sportski objekt namijenjen svima.

Strateški dokument

– Briga o sportskoj infrastrukturi jedan je od Općih ciljeva prvog strateškog dokumenta u području sporta, Nacionalnog programa športa 2019. – 2026., kojeg smo donijeli prošle godine. Podnaslov tog dokumenta glasi ”Prema zdravoj i aktivnoj naciji ponosnoj na sportske uspjehe”, jer smo svjesni koliko su oba ova segmenta koja sam spomenula važna – i vrhunski sport, ali još više i svakodnevno bavljenje sportom svakog pojedinca u svrhu zdravlja – kazala je ministrica.
Ukupni iznos ulaganja u sportsku infrastrukturu kroz ove tri godine iznosi 31 milijun kuna, a za ova 23 projekta izdvojeno je 9.684.096,94 kune.

– Vjerujem da ćemo upravo kroz ove projekte pomoći našim građanima da postanu zdraviji i aktivniji, a našim sportašima diljem Hrvatske da nas svake godine oduševljavaju novim uspjesima. Ministarstvo turizma i sporta nastavit će pružati podršku sustavu sporta u ovom kriznom razdoblju, ali i raditi na ostvarenju strateških ciljeva koje je ova Vlada odlučila ostvariti u predstojećim godinama – poručila je ministrica Brnjac.

FOTO: Ministarstvo turizma i sporta

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba