Održana godišnja skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ

Predstavljena Strategija razvoja ljudskih potencijala: “Omogućit će kvalitetan život u Zagorju za sve generacije”

Objavljeno: 13.10.2020. Lovro B

Godišnja skupština Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko-zagorske županije održana je prošlog petka u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini.

Dodijeljene potpore

Predstavljeno je Izvješće o radu za 2019. godinu i Strategija razvoja ljudskih potencijala Krapinsko – zagorske županije za razdoblje 2020.-2027., koja je izrađena kao dio aktivnosti projekta ENTER.

Posebno je istaknut značaj lokalnih partnerstva, koja okupljaju članove iz gospodarskog, javnog i civilnog sektora te su glavni pokretač lokalnog i regionalnog razvoja. U Izvješću o radu za 2019. rečeno je da su održane radionice za članove PVTR, radionice za nevladine organizacije, dodijeljene su potpore za samozapošljavanje u ukupnom iznosu od 700 kuna, uspostavljena je e-učionica za poduzetničke vještine, uspostavljena je mreža mentora, održan Dan profesionalnog usmjeravanja, kao i radionice za stručne suradnike u osnovnim i srednjim školama te su održani i Dani otvorenih vrata poslodavaca, a izrađeno je i pet filmova, odnosno, spotova u svrhu promocije deficitarnih zanimanja

Strategija razvoja ljudskih potencijala postavlja ciljeve i prioritete razvoja programirane u skladu s regionalnim, nacionalnim te europskim smjernicama unapređenja ljudskih potencijala te postavlja ciljeve i glavne smjernice djelovanja, vodeći se stalnim ciljem da Krapinsko – zagorska županija bude regija “kvalitetnog življenja za sve generacije s razvijenim tržištem rada i dostupnim socijalnim uslugama za sve građane i građanke”.

Strategiju je predstavio koordinator izrade WYG Savjetovanje d.o.o. te naglasio kako ostvarenje zadanih ciljeva ovisi o suradnji i aktivnostima svih partnera i dionika koji mogu utjecati na razvoj ljudskih potencijala te da su četiri strateška cilja razviti moderno tržište rada uz pomirenje obiteljskog i profesionalnog života, razviti kvalitetno obrazovanje za sve građane i građanke, razviti nove i povećati dostupnost postojećih socijalnih i zdravstvenih usluga za sve građane i građanke i poticati aktivnosti i programe koji osiguravaju kvalitetu života.

Važnost donesene strategije

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je važnost donesene Strategije razvoja ljudskih potencijala Krapinsko-zagorske županije za planiranje i projektiranje u razdoblju pred nama.

– Mjere iz prošle Strategije se nastavljaju i dalje, uz primjetan konkretniji zaokret prema organizacijama civilnog društva koje značajno doprinose osiguranju određene kvalitete života stanovnika unutar naše županije – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti te dodatno istaknula kako su unutar mjera prepoznati i mladi.

Nakon usvajanja Strategije razvoja ljudskih potencijala o poticajima i nagradama za zapošljavanje osoba s invaliditetom prisutne su upoznale suradnice Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba