U Zagorje ju je dovela ljubav, a želja joj kazališni svijet približiti drugima

Glumica Nevena Vukes u Mariji Bistrici pokrenula dramski studio za djecu i mlade

Objavljeno: 12.10.2020. zagorjeinternational

Glumica Nevena Vukes u subotu je u Domu kulture u Mariji Bistrici održala upis za dramski studio u sklopu početka rada novoosnovanog Bistričkog teatra ”Vende tam”. Kako sama Nevena kaže. Bistrički teatar “Vende tam” osnovan je iz želje da se kazališni svijet približi prije svega djeci i mladima u ovom dijelu Zagorja.

Istraživanje talenata

– Nekako vjerujem da svako dijete ima pravo istražiti svoje talente jer možda baš u Zagorju raste neko novo glumačko ime, ili možda redatelj ili pisac… Najbolji put realiziranja teatra je bilo formiranje dramskog studija u kome će djeca i mladi imati prilike upoznati se sa svijetom glume kroz mnogobrojne dramske vježbe koje imaju za cilj prije svega pomoći mladom čovjeku da se oslobodi straha od javnog govora, da razvija koncentraciju, da budi socijalnu osviještenost i timski duh, zatim kreativnost i neizbježnu glumačku igru, koja je sastavni dio jednog kazališta – kaže Nevena Vukes, glumica koja već neko vrijeme adresu ima u marijabistričkom Globočecu, kamo ju je dovela ljubav, odnosno, suprug glazbenik Marko Vukes.

Već na prve satove, svojevrsno audiciju, odazvalo se 30-ero djece osnovne i srednje škole, koji su za sada podijeljeni u tri grupe prema uzrastu.

Dragocjena razmjena

– Nakon prvog sata mogu reći da sam Bogu zahvalna prije svega na takvom interesu djece i mladih. Volim raditi s djecom, a kako se svaki glumac trudi stalno buditi dijete u sebi, vjerujem da će upravo ova dramska značiti ne samo njima, nego i meni kao glumici. Ta razmjena je dragocjena. Svoj posao živim, ljubim i radim, nadam se da će moj rad sa polaznicima dramskog studija Bistričkog teatra “Vende tam” biti koristan i značajan za naše mjesto, i da ćemo uskoro imati priliku pozvati publiku na neku od naših prvih premijera predstava – zaključila je Nevena.
Upisi su predviđeni do kraja listopada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba