GDCK Krapina prijavio projekt vrijedan skoro 300 tisuća kuna

“MOBILNI U STAROSTI”: Starijim osobama omogućit će se prijevoz liječniku, ali i u crkvu, u posjet rodbini i slično

Objavljeno: 11.10.2020. zagorjeinternational

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina krajem rujna je prijavilo program “Mobilni u starosti” na javni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva rada i mirovinskog sustava za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu. Ukupna vrijednost programa iznosit će 299.677,80 kuna.


Program će trajati 24 mjeseca i provodit će se na području grada Krapine te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Kroz program će se pružiti usluga prijevoza starijim osobama u svrhu zadovoljavanja njihovih potreba za odlazak na njima važna mjesta (npr. liječniku, na terapiju, u crkvu, posjet rodbini i slično) koju ne mogu zadovoljiti korištenjem javnog prijevoza i/ili im tu uslugu ne mogu osigurati članovi obitelji.
– Pružanjem usluge prijevoza starijih osoba, unaprijedit će se kvaliteta njihovog života te će se pridonijeti povećanju njihove socijalne uključenosti, integracije u život zajednice i što dužem ostanku u vlastitom domu – kažu iz GDCK-a Krapina.


Partneri na projektu su Grad Krapina te općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. (jj) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba