Početak cijepljenja očekuje se između 15. i 20. listopada

Kao i do sada, cijepljenje protiv gripe obavljat će se u ordinacijama obiteljske medicine

Objavljeno: 10.10.2020. zagorjeinternational

Obiteljski liječnici okupljeni u Koordinaciju hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) izvijestili su kako će svi pacijenti koji imaju pravo na besplatno cijepljenje protiv gripe, to pravo moći ostvariti kao i uvijek do sada – u ordinacijama svojih obiteljskih liječnika.
Pacijente su pozvali da cijepljenje unaprijed dogovore. Od početka epidemije izazvane koronavirusom, a prema naputku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ulazak u zdravstvene ustanove provodi se trijažom, kojoj prethodi telefonska najava dolaska, podsjetili su i dodali kako termin cijepljenja protiv gripe pacijenti telefonom mogu dogovoriti sa svojim liječnicima kako ne bi bilo neželjenih grupiranja, a time i ugrožavanja ostalih pacijenata. Svaki obiteljski liječnik organizirat će vrijeme za cijepljenje u svojoj ordinaciji u skladu sa specifičnostima njegove prakse, stoji u priopćenju. Obiteljski liječnici očekuju veći interes nego ranijih godina, ali i vjeruju da će im HZJZ dostaviti optimalan broj doza cjepiva.
Također, upozorili su da kupovanje cjepiva u ljekarnama i donošenje u ordinaciju nije opcija koja je našim zakonima dozvoljena jer se radi o lijeku koji se pohranjuje u hladnjaku te prema preporuci regulatorne agencije HALMED, hladni transportni lanac mora biti osiguran. Kako je ranije najavljeno, cijepljenje protiv gripe bi moglo početi između 15. i 20. listopada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba