VOZAČI, OPREZ: Pojačan nadzor prometa

Policija će ovog vikenda posebnu pažnju posvetiti teretnim vozilima i autobusima

Objavljeno: 09.10.2020. LB

Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljnije, Policijska uprava krapinsko – zagorska će i tijekom ovog vikenda provoditi pojačani nadzor u prometu usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. “četiri glavne ubojice u prometu”, odnosno, alkohol, brzinu, sigurnosni pojas i mobitel, te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja, tj. recidivistima.
Također, vršit će se pojačan nadzor nad teretnim vozilima i autobusima. Nadzirat će se prekršaji zabrane prometovanja teretnih vozila s priključnim vozilima na cestama, tehnička ispravnost vozila, pretovari teretnih vozila i poštivanje radnih vremena sukladno Zakonu o radnim vremenima i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.


Nadzor prometa odvijat će se na velikom broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba