IDUĆI TJEDAN NOVE MJERE: Održan izvanredni sastanak Stožera civilne zaštite u Banskim dvorima

“Sigurno ćemo uvesti maske u zatvorenim prostorima. Karantena i lockdown? Nikad ne reci nikad”

Objavljeno: 08.10.2020. zagorjeinternational

Hrvatska je danas oborila rekord broja zaraženih koronavirusom u jednom danu, s 542 novooboljelih. U Banskim je dvorima stoga održan izvanredni sastanak Nacionalnog stožera civilne zaštite.
Ministar zdravstva Vili Beroš je nakon sastanka rekao da su razmatrali nove mjere koje će donijeti kako bi spriječili širenje virusa, piše Dnevnik.hr. Slijede još sastanci u Ministarstvu zdravstva i jedan sa zagrebačkim stožerom.

– Razmišljali smo o limitaciji javnih okupljanja i obavezi nošenja maski u javnom prostoru – rekao je Beroš nakon sastanka, dok je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao da je sasvim sigurno da će se uvoditi nošenje maski u svim zatvorenim prostorima te na otvorenim, ondje gdje je nemoguće izbjeći razmak.

– Mogu još najaviti da se razgovara o češćim i strožim kontrolama provođenja odluka Nacionalnog stožera. Čim odlučimo o novim mjerama, naravno da ćemo ih objaviti – rekao je Capak.
Nove preporuke i odluke će napraviti do kraja vikenda, a nove mjere će uslijediti početkom idućeg tjedna.
Velikih žarišta za sada nema, ali zbog velikog porasta u Zagrebu, vodit će se razgovor sa zagrebačkim stožerom.

– Napravit ćemo sve da izbjegnemo karantenu i lockdown. Nikad se to ne može isključiti, nikad ne reci nikad, ali sve ćemo napraviti da se gospodarske aktivnosti nastave u epidemiološkim okvirima – zaključio je Capak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba