Od kraja 2015. godine otvorili su deset novih prodajnih centara i zaposlili više od 700 ljudi

Pevex u Zaboku i Krapini traži lokacije za otvaranje dostavnih centara

Objavljeno: 08.10.2020. zagorjeinternational

Pevex je u srijedu službeno otvorio vrata kupcima u svom novom prodajnom centru u Slavonskom Brodu, gdje je zaposleno 48 djelatnika, piše Poslovni.hr.
Trgovački lanac već je poslovao u ovom gradu, no novi je centar na atraktivnijoj lokaciji u naselju Slavonija II te je u novom objektu zaposlio pet novih djelatnika više u odnosu na stari.
Od kraja 2015. godine, zaključne godine poslovanja prethodnog vodstva poduzeća, Pevex je otvorio deset novih prodajnih centara te zaposlio više od 700 novih djelatnika, pa tako danas ima 26 prodajnih centara, od čega 12 u vlasništvu, dok je krajem 2015. godine samo jedan prodajni centar bio u vlasništvu poduzeća.
Unatoč korona krizi, planiraju i gradnju novih prodajnih centara, a najavili su i ulaganje u novi poslovni model dostavnih centara.

– U novoj 2021. godini planiramo otvaranje čak dvaju novih centara – u Požegi i Poreču. Pokrećemo i poslovni model dostavnih centara. Dva takva centra planiramo otvoriti već do kraja ove godine – jedan do 500 četvornih metara i drugi do 1000 četvornih metara. U 2021. otvorit ćemo ih u nizu gradova. Gospić, Ogulin, Otočac, Zabok, Krapina i Knin prve su već oglašene lokacije gdje tražimo zakupodavce, no i druge dolaze u obzir. Kruna nove razvojne faze svakako je veliki logistički i distributivni centar nadomak Zagreba. Vrijednost te investicije je 300 milijuna kuna, a za realizaciju tražimo zemljište veličine 200.000 četvornih metara – najavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa.

Inače, dostavni centri omogućuju preuzimanje proizvoda kupljenih putem interneta, a iz Pevexa još nisu dali detaljnije informacije o tome kako će to izgledati kod njih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba