Nastavak projekta "Prevencija i liječenje demencije" u Humu na Sutli

Predavanje o prevenciji demencije održala psihologinja Andrea Rebić, a sudionici potom zaplesali uz zvuke country glazbe

Objavljeno: 07.10.2020. LB

Projekt “Prevencija i liječenje demencije” Općine Hum na Sutli polagano, ali uspješno, ulazi u završnicu. Petnaesto po redu predavanje, od ukupno njih 20, održala je psihologinja Andrea Rebić, pod nazivom “Prevencija demencije – mentalno zdravlje”. Zaštita mentalnog zdravlja od velike je važnosti kod oboljelih od nekog oblika demencije, stoga se kroz ovo predavanje moglo čuti zašto je važno prepoznati koje su naše potrebe, kako se zauzeti za sebe, zašto su važni odnosi s drugim osobama, suočavanje sa strahovima itd. Psihologinja je također pojasnila kako razgovarati s osobama koje su oboljele od demencije, kako se ophoditi prije razgovora te kako i što govoriti, budući da kvalitetni odnosi značajno umanjuju simptome depresije.

Oprema za ples

Po završetku predavanja i kratke okrijepe, uslijedila je posljednja plesna radionica u sklopu ovog projekta. Redovitim su sudionicima plesnih radionica ovog puta darovani paketi s opremom za ples, pa su tako pod vodstvom profesionalnog plesača Luke Halića i njegove plesne i životne partnerice Jelene, sudionici još jednom dobili priliku usavršiti jednostavnu i vrlo zabavnu koreografiju praćenu zvukovima country glazbe. Iako je koreografija bila prilagođena starijim osobama, u plesnim su radionicama uživali i nešto mlađi sudionici, a takva se koreografija mogla zaplesati i uz neke druge vrste glazbe, primjerice salsu i cha-cha-cha.

Svi su pozvani

Predavanja i radionice u sklopu ovog projekta su u potpunosti besplatne i dostupne svima, pa se pozivaju svi, neovisno o području gravitiranja i dobi, da sudjeluju u nadolazećim aktivnostima. Raspored aktivnosti, teme predavanja i sve ostale informacije bit će redovito objavljivane na internetskoj stranici Općine Hum na Sutli te na Facebook stranici “Prevencija i liječenje demencije”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba