Pedesetodišnjak osuđen na godinu i deset mjeseci bezuvjetnog zatvora

GAĐAO SVOJU DJEVOJKU LUKOM I STRIJELOM: “Ciljao sam u pojedine dijelove tijela, tek toliko da je uplašim”

Objavljeno: 06.10.2020. zagorjeinternational

Osam strijela ranilo je djevojku u bedra, nogu, glavu i ruke. Spustila je glavu i stavila ruke da bi pokrila lice, piše u sudskoj presudi 50-godišnjaku s područja Podravine koji je u travnju 2018. godine uzeo luk i strijele sa zašiljenim vrhovima i u smjeru djevojke s kojom je bio u vezi, odapeo petnaestak strijela.


Ovisnik o alkoholu i lijekovima


Zbog počinjenog napada, 50-godišnjak je osuđen na godinu i deset mjeseci bezuvjetnog zatvora. Na sudu mu je izrečena sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu i lijekovima koju će provoditi zatvorski sustav.

Na sudu su oboje dali iskaze. 50-godišnjak je rekao da je, dok su bili u vezi, djevojka više ozlijedila njega nego što je on nju.- Ubola me nožem u nogu i iščupala kosu za periku. Gađao sam je nakon toga strijelama, a luk koji koristim, inače probija vrata na 15 metara. Luk sam koristio tako da je ne ozlijedim jako. Gađao sam je s metra i pol udaljenosti i ciljao u pojedine dijelove tijela, tek toliko da je uplašim –  kazao je na sudu.


Priznao je krivicu


– Pred njom sam napeo luk do kraja, a zatim sam ga napeo samo malo prilikom odapinjanja strelice. Nož koji spominje bio je tupi vrtni nož koji ne može nikoga ozlijediti – dodao je 50-godišnjak. Priznao je da joj je prijetio i držao je zatočenu u kući oko sat vremena, ali “samo dok se ona ne smiri”. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba