Azil Dumovec treba pomoć građana

TRI PRASIČICE POBJEGLE SU OD ZLOČESTOG VUKA: Za novi dom trebaju 28.000 kuna

Objavljeno: 05.10.2020. LB

“Upoznajte naše prasičice Twiggy, Gisele i Naomi! Pobjegle su od zločestog vuka, tj. čovjeka koji ih je u Zagrebu držao u neodgovarajućim uvjetima i zanemarivao. Sada im je potrebno izgraditi dom u Petrinji. U idućih mjesec dana trebamo za to prikupiti 28.000 kuna. Svaka je vaša kuna za naše #3prasičice dobrodošla”, kazali su u Azilu Dumovec.

Naime, praščice su godinu i pol dana provele u ZOO Zagreb, ali pošto tamo ne mogu ostati trajno, krenulo se u potragu za mjestom gdje bi ih se moglo preseliti. Konačno su kraj Petrinje pronađeni ljudi koji bi o njima preuzeli brigu, ali potrebno je prikupiti sredstva za njihov transport te izgradnju dviju nastamba i njihovu hranu.

Zbog toga je Dumovec pokrenuo kampanju 3 prasičice kojoj je cilj prikupiti 28.000 kuna koliko je potrebno za preseljenje vijetnamskih svinja u Petrinju i njihov bolji život. Građani će svoje donacije moći uplaćivati na račun Skloništa (IBAN: HR9223600001501426697, opis plaćanja: 3 prasičice).

Također, u Dumovcu će se u subotu održati program u povodu Svjetskog dana zaštite životinja. U sklopu njega obitelji s djecom moći će pogledati predstavu Tri praščića u izvedbi Lutkarske scene “Ivana Brlić Mažuranić”. Predstava počinje u 11.45 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba