TJELOVJEŽBOM PROTIV KORONE: Krapinske bake zaljubile su se u sport!

Od kada ne mogu vježbati u sportskoj dvorani, članice Udruge umirovljenika Krapina vježbaju okružene zelenilom – i uživaju

Objavljeno: 04.10.2020. Lovro B

Svakog ponedjeljka i srijede, članice Udruge umirovljenika Krapina vježbaju oko poznatog krapinskog jezera Dolac. Njih 15-ak, druženjem, šetnjom oko jezera, aerobnim vježbama, vježbama fleksibilnosti i istezanja te onima za poboljšanje ravnoteže i stabilnosti, pokazuju da usprkos starijoj životnoj dobi, ljudi mogu biti aktivni. Kako kažu, važno im je pokazati mladima kako se mogu riješiti viška energije i frustracija i pritom ništa ne uništavati, a pogotovo ne lokalitet poput jezera Dolac, koji je nedavno bio vandaliziran. Pozivaju i nove članice da im se pridruže u vježbanju i promociji zdravog života.


Inače, od rujna 2009. godine ove su vitalne bake neprekidno vježbale u prostoru Srednje škole Krapina, a okružene zelenilom vježbaju posljednjih nekoliko mjeseci, jer zbog nepogodne epidemiološke situacije i propisanih mjera nisu u mogućnosti vježbati u prostoru bilo koje školske ustanove.
Udruga umirovljenika Krapina trenutačno je u potrazi za novim prostorom za vježbanje, ali, kažu na članice Udruge, dok god će vremenski uvjeti biti pogodni, one će vježbati uz jezero Dolac. Tako se, kažu u šali, bore protiv koronavirusa. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba