Ove godine umjesto tri dana, samo tri sata zabave

MINI “ZAHVALA JESENI U KLANJCU”: S Trga krenula Biciklijada s 90 sudionika, slijedi glazbeni program s Tomislavom Golubanom

Objavljeno: 03.10.2020. Jelena Jazbec

U Klanjcu je počelo 19. izdanje manifestacije “Zahvala jeseni”, koje se zbog epidemioloških razloga ove godine održava u smanjenom obliku.
Kako je rekla Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec, manifestacija se ove godine iz trodnevne pretvorila u trosatnu.

– Smanjili smo program iz epidemioloških razloga, pa tako imamo nekoliko štandova s proizvodima domaćih proizvođača, da bismo se podsjetili na naš uobičajeni veliki sajam koji se inače održava ovdje, s više od 40 izlagača iz Krapinsko – zagorske, Varaždinske i Zagrebačke županije. Bit će tu i nešto ugostiteljske ponude, a imamo i glazbeni program na pozornici. Naši domaći glazbenici amateri okupili su se za mini “Zahvalu jeseni” u mini bend, svirat će za svakog ponešto, a pridružit će im se plesači KUD-a “Antun Mihanović” koji, nažalost, gotovo od početka godine ne mogu raditi, iako to žarko žele, pa su dečki napravili mini KUD-ovski bend. Vjerujem da će dobro zabaviti posjetitelje. Imamo i zanimljivi koncert Tomislava Golubana na usnoj harmonici, uz Vida Kotarskog na gitari. Program se zove “Knjiga i glazba”. Tomislava Golubana i njegov Blues festival pratimo već godinama, volimo blues i drago nam je što će upravo Goluban biti naš gost – rekla nam je Horvatin.

40 kilometara

Osim kuturno – zabavnog programa, održava se i Biciklijada, koja je ove godine dio EU projekta.

– Ovogodišnju biciklijadu organiziramo u sklopu projekta “Ride & Bike II”, koji sufinancira Europski fond za regionalni razvoj, te programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020. Biciklijada je ovdje tradicija, a ove godine nam se pridružilo devedesetak biciklista. Krenuli su s trga, vozit će 40-ak kilometara, kroz Radakovo do Luke, kroz Veliko Trgovišće, preko Dubrovčana do Tuheljskih Toplica i natrag u Klanjec. Izuzetno smo zadovoljni odazivom, oduševio nas je i pozitivno iznenadio broj biciklista – rekla je Tanja Ivek iz Zagorske razvojne agencije, koja je nositelj projekt.
S obzirom na to da je organizacija Biciklijade pokrivena sredstvima iz EU fondova, sudionici nisu morali niti plaćati kotizaciju.

Za domaće ljude

Manifestaciju je obišao i klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek.

FOTO: arhiva

– Ovo je mini izdanje manifestacije za naše domaće ljude, kako bismo održali tradiciju. Budući da ove godine praktički nismo imali nijednu manifestaciju, ljudi su željni događanja, pa se nadam da će se zabaviti, koliko to okolnosti dopuštaju. Naravno, nadamo se da će se situacija s koronavirusom riješiti do iduće jeseni i da će naša “Zahvala jeseni” tada ponovno zablistati u punom sjaju – zaključio je Brlek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba