Potpisan predugovor za dugo očekivanu i prijeko potrebnu investiciju

20 GODINA ČEKANJA: Srednja škola Zlatar konačno dobiva sportsku dvoranu, a već ove godine se kreće s projektnom dokumentacijom

Objavljeno: 02.10.2020. Lovro B

U petak je u dvorištu Srednje škole Zlatar potpisan predugovor o kupnji zemljišta za gradnju dugoočekivane školske sportske dvorane.

Kao bivša djelatnica SŠ Zlatar, gradonačelnica Zlatar, Jasenka Auguštan – Pentek, upoznata je s nedostatkom sportske dvorane.

– Znam koliko je sportska dvorana neophodna za školarce, ali i stanovništvo. Već dulji niz godina sa županom tražimo rješenje kako izgraditi novu dvoranu koja bi zadovoljila sve koji ju koriste. Imamo samo jednu malu dvoranu osnovne škole čiji je raspored ispunjen i građani je ne mogu koristiti za svoje aktivnosti. Sljedeće će godine biti završen cijeli projekt, a u idućoj omotnici kreće izgradnja. Zahvaljujem županiji i gospođi Potočki koja je primijetila problem nedostatka dvorane, prepoznala naš interes i ustupila svoje zemljište neposredno pored škole za izgradnju dvorane – rekla je Auguštan – Pentek i naglasila da se veseli ostvarenju ovog dugogodišnjeg cilja.


Mirjana Smičić Slovenec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanju, kulturu, šport i tehničku kulturu, naglasila su da najbitnija ulaganja KZŽ ona u obrazovanje, a to dokazuje činjenica da ulažu gotovo 50 posto proračuna u taj sektor.

Ulaganja u školstvo


– Unazad tri godine, energetski je obnovljeno devet osnovnih škola, a ukupna vrijednost tih radova bila je preko 66 milijuna kuna. Želimo stvoriti što bolje uvjete za provođenje svih oblika nastave za učenike te učitelje. Osim kapitalnih investicija, ulažemo svakodnevno u asfaltiranje igrališta, digitalizaciju te fizičku aktivnost djece koju potičemo izgradnjom sportskih dvorana – zaključuje Smičić Slovenec i dodaje da joj je vrlo važno potpisivanje ugovora za izgradnju dvorane u Zlataru za budućnost županije i školstva u njoj.


– Čekali smo je 20 godina – naglasio je zamjenik ravnateljice Srednje škole Zlatar, Mladen Pavetić.

– Nemamo adekvatan prostor za odvijanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Kada su vremenski uvjeti povoljni, onda se nastava odvija vani, a ako ne, onda se održava u učionici, no svjesni smo toga da to nije ispravan način. Radujem se radovima na dvorani, sretno svima koji će raditi na njoj i nadam se da će biti što prije gotova – rekao je Pavetić.


Željka Potočki, bivša prosvjetna radnica koja je ustupila zemljište županiji i školi, iskazala je zadovoljstvo potpisanim predugovorom.

– Zahvaljujem se gradonačelnici i županu na suradnji. Pronašli smo zajednički jezik i nadam se da ćemo uskoro svi zajedno vježbati u novoj dvorani grada Zlatara – rekla je Potočki.

Značaj predugovora


– Gospođa Željka je razumjela potrebu za dvoranom. Ona je pokazala svoju veličinu stavivši javni interes ispred novčanog interesa. Naime, dobivala je u prošlosti velike novčane ponude za svoje zemljište, veće od ove, no odlučila se ustupiti ga županiji – istaknuo je krapinsko – zagorski župan, Željko Kolar.

– Predugovor se potpisuje zbog toga jer sukladno novom zakonu, komisija mora dati suglasnost na procjenu. Ugovor i realizaciju samog ugovora ćemo odraditi do kraja ove kalendarske godine. Ovdje se radi o 4000 kvadratnih metara i bit će dovoljno prostora za izgradnju dvorane i popratnih sadržaja. Još ćemo ove godine započeti s izradom projektne dokumentacije, a već na proljeće iduće godine ćemo imati gotovu građevinsku dozvolu, pa ćemo moći hvatati novu financijsku omotnicu – rekao je Kolar i naglasio da srednja škola u Zlataru mora imati uvjete kakve priliče 21. stoljeću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba