Iza njega je deset studijskih albuma, nastupi diljem Europe i SAD-a te četiri Porina

SVJETSKI, A DOMAĆE: Majstor usne harmonike Tomislav Goluban sutra nastupa u Mariji Bistrici

Objavljeno: 01.10.2020. zagorjeinternational

Općinska knjižnica i čitaonica u Mariji Bistrici organizira koncert Tomislava Golubana, koji će se održati u petak u Domu kulture u Mariji Bistrici, s početkom u 19 sati.

Blues i hrvatska tradicija

Blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike jedinstven je u svojem glazbenom izričaju u kojem na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom, a u solo ili duo varijanti ili uz prateći sastav nastupao je u Americi i Europi u dvadesetak različitih zemalja. Kako je sam najavio na svojoj web stranici, na koncertu u Mariji Bistrici nastupit će u duo varijanti. Do sada, Goluban je objavio deset studijskih albuma s delta, country i chicago blues, zydeco, rock’n’roll i etno (world) glazbom.

Golubanova postignuća

Osvojio je i četiri Porina i tri nagrade Statusa Hrvatske glazbene unije, nastupao u više od 20 različitih zemalja i dva kontinenta (Europa i SAD), osvojio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005. godine i postao promotor Hohnera, najpoznatijeg proizvođača usnih harmonika. Pokretač je etno blues festivala u Zagorju, educira mlade te uređuje radio emisije o blues glazbi Hrvatskom radiju. Koncert u Mariji Bistrici počinje u 19 sati, ulaz je slobodan, a svi posjetitelji pozivaju se da poštuju epidemiološke mjere.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba