GRAD ZAPREŠIĆ SLAVI SVOJ 25. ROĐENDAN: Dođite 10. i 11. listopada na manifestaciju "Dani Jelačića – Na aleji"

NOVI DVORI VAS ČEKAJU: Krenite u lov na blago, kušajte jela iz “Kuhinje bake Hanike”, a možda sretnete i bana Jelačića te groficu Sofiju

Objavljeno: 01.10.2020. Lovro B

S prvim jesenskim danima vrijeme je za manifestaciju “Dani Jelačića – Na aleji”, koja će se održati 10. i 11. listopada u Novim dvorima bana Josipa Jelačića u Zaprešiću, čime će se obilježiti i 25. rođendan grada, koji se slavi 16. listopada.
– Zbog nepogodne epidemiološke situacije, ove godine odabrali smo jedan drugačiji i poseban naziv “Na aleji”. Cijeli program će se, naime, kako i samo ime kaže, održati na aleji, od ulaza na posjed pa do ulaza u perivoj – najavio je direktor Turističke zajednice grada Zaprešića Toni Ganjto na današnjoj press konferenciji.

Bogat program

– Mi smo prošle godine počeli s obilježavanjem Dana Josipa Jelačića u novom ruhu, a ove godine smo mislili nastaviti u tom ritmu te napraviti još više od te manifestacije i uključiti poznati Jelačićev vlak. No, COVID-19 nas je u tome spriječio, stoga ćemo ove godine manifestaciju u nešto manjem obujmu održati ovdje na aleji, žili kucavici Novih Dvora – zaključio je Ganjto te dodao da će posjetitelji, uz izložene krinoline i odore, imati prilike upoznati samog Jelačića i groficu Sofiju te vidjeti i seljanku Maricu koja je postala hit prošlogodišnjih Dana Jelačića.

– Imat ćemo i Pepijev kutak, nazvan tako jer su Jelačića zvali Pepi dok je bio mali. Tamo će se odvijati mnoge radionice, od mačevanja, animacija do izrade raznih slika i slično. Program je raznovrstan, za sve dobne skupine, a imat ćemo i lov na “novodvorsko blago” u subotu i nedjelju – najavio je Ganjto.


Spomenuo je i glazbeni program, odnosno, akustični koncert uz koji će u piknik zoni posjetitelji moći popiti kavu uz pop i soul glazbu.
Što se tiče ugostiteljske ponude, Dani Jelačića nude i “Kuhinju bake Hanike”.
– Svi ugostitelji će svoje proizvode prilagoditi ovom događaju i receptima iz novodvorske kuhinje, pa ćemo moći kušati hranu koja se posluživala na dvoru bana Jelačića – rekao je direktor zaprešićke Turističke zajednice i napomenuo da će se u nedjelju održati i gastro show  kojeg će ocjenjivati chef Branko Ognjenović i Doris Pinčić, koja je već pripremala jela iz kuharice.
Za više informacija i cjelokupni program, posjetite službene stranice TZ-a Zaprešić.

Grad mladih

Zaprešićki gradonačelnik Željko Turk istaknuo je da u svakom zlu ima i nešto dobro, pa će ovaj događaj, usprkos svim epidemiološkim mjerama, pokazati posjetiteljima ljepotu dvora.


– Zaprešić se mijenja na bolje. To je grad mladih ljudi, ugodnog življenja, a to pospješuju i ovi događaji. Zahvaljujem Turističkoj zajednici što podiže ugled grada. U ovih 25 godina standardno u Vršilnici imamo i svečanu sjednicu te dodjelu nagrada za životno djelo i nagradu grada Zaprešića, ali i plaketa, medalja i zahvalnica. U gradu u kojem živimo, kreiramo odlične uvjete za mlade ljude te generacije koje dolaze. Imamo ugovorenih preko jednu milijardu investicija – zaključio je gradonačelnik i pozvao sve sugrađane na Dane Jelačića i proslavu rođendana grada Zaprešića. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba