Na krapinsku projekciju filma dolazi i redatelj Jure Pavlović

“MATER”: Sutra u Kinu Krapina pogledajte višestruko nagrađivanu domaću dramu

Objavljeno: 01.10.2020. JJ

Na vijest o bolesti majke, Jasna se vraća iz Njemačke da bi se o njoj brinula. No, čak i prikovana za krevet, majka zrači snažnim autoritetom. Dani prolaze, a njih dvije zapliću se u mrežu zamjeranja od kojih je Jasna očajnički pokušavala pobjeći. Hoće li joj uspjeti suprotstaviti se ili će nestati pod njenim teškim zagrljajem?
Radnja je to nove drame u režiji Jure Pavlovića, nagrađivanog filma koji ovog petka igra u Kinu Krapina s početkom u 21 sat. Za ulogu Jasne, Daria Lorenzi – Flatz dobila je nagradu za najbolju glumicu na 66. Taormina Film Festivalu na Siciliji, a film je nagrađen i na beogradskom FEST-u, kao najbolji regionalni film, dok je na Pula Film Festivalu osvojio tri Zlatne Arene – za glavnu žensku ulogu nagrada je pripala Dariji Lorenci – Flatz, za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i za kameru Jani Plećaš, a redatelj Jure Pavlović dobio je nagradu “Breza” za najboljeg debitanta. Pavlović će gostovati i na krapinskoj projekciji filma.
Zanimljivo, uz “Pinokija”, bit će to prvi film koji će biti prikazan na novom srebrnom platnu u Kinu Krapina.
Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti na blagajni kina sutra od 13 do 17 sati, sat vremena prije projekcije ili na www.ulaznice.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba