Još jedna tužna vijest za zagorsko gospodarstvo

KOTKA OTPUŠTA 104 RADNIKA: Korona kriza dovela do pada prihoda od čak 46 posto

Objavljeno: 01.10.2020. zagorjeinternational

Nakon što smo jučer izvijestili kako od 1. listopada svoja vrata zatvara Hotel Toplice u Krapinskim Toplicama, a 28 radnika ostaje bez primanja, stigla je još jedna tužna vijest za zagorsko gospodarstvo. Najpoznatije krapinsko tekstilno poduzeće Kotka d.d. otpustit će 104 radnika, doznajte HRT.
Korona kriza dovela je do pada prihoda od čak 46 posto, pa su radničko vijeće i sindikat upoznati s planom restrukturiranja.
Sindikalna povjerenica Davorka Kiseljak ističe kako se zna koji djelatnici odlaze na Zavod za zapošljavanje.

FOTO: screenshot / HRT

– A kaj da vam velim, svi smo zabrinuti – ističe.
Predsjednik Nadzornog odbora Ivica Cerovečki dodaje kako pomoći nema.

FOTO: screenshot / HRT

– Zbrinut ćemo radnike, prema zakonu. Bilo bi najbolje da oni ostanu, ali do kraja proljeća, znači treći ili četvrti mjesec, nema šanse da se išta na bolje promjeni – kaže.
Svoje žaljenje ne krije ni krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

– Koriste se mjere skraćenog radnog vremena, koristile su se mjere za vrijeme COVID-a, ali jednostavno je tu nedostatak posla. To je teško za radnika, ali je teško i za grad i za sve nas – kazao je Gregurović.
A već jučer pojavili su se i novi problemi. Kako smo doznali od Županijskog stožera civilne zaštite, šestero djelatnika Kotke je COVID pozitivno, pa je poduzeće, zbog mjere opreza, odlučilo zaustaviti proizvodnju i poslati radnike kući na dva tjedna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba