Bez primanja ostaje 28 radnika

TUŽAN KRAJ: Od sutra svoja vrata zatvara Toplice Hotel u Krapinskim Toplicama

Objavljeno: 30.09.2020. zagorjeinternational

Toplice Hotel u Krapinskim Toplicama od 1. listopada više ne radi. Odlučili su tako vlasnici i Uprava poduzeća Krass Hotel, jer, kako su rekli za portal Ni Zagorje Malo, više nemaju financijskih mogućnosti za nastavak poslovanja.
– Podnijet ćemo zahtjev za stečaj. Ako se odobri stečajni postupak, dolazi stečajni upravitelj i on preuzima poslovanje – rekla je za spomenuti portal Kristina Marušić Piškor, direktorica u Hotelu.
Ondje je zaposleno 33 radnika. Za njih petero, koji su imali ugovor na određeno vrijeme, danas je taj ugovor istekao, dvoje je potpisalo sporazumni raskid Ugovora o radu jer su pronašli drugi posao, a tu je još 28 radnika koji će, kaže Marušić Piškor, dobiti plaću za rujan.
Podsjetimo, nekretnina je još prije dvije godine prodana Kinezima. Tada ju je kupio Yongdong Wu u ime kineskih investitora koje je u Hrvatsku dovela CSEBA, poslovna asocijacija koja povezuje Kinu sa zemljama jugoistočne Europe.
CSEBA i kinesko poduzeće koju zastupa Yongdong Wu osnovali su poduzeće Spring spa Hotel koja je obećala u Krapinskim Toplicama od postojećeg hotela rekonstrukcijom i nadogradnjom napraviti novi, s četiri zvjezdice. Međutim, radovi još nisu krenuli.
– Pomagali smo Toplice Hotel, prije svega zbog radnika. Dali smo im više od milijun kuna pozajmica, ali više ne možemo. Možda je i dobro da je ovako završilo jer sada možemo krenuti u rekonstrukciju – rekao je Mario Rendulić, predsjednik asocijacije CSEBA, za Ni Zagorje Malo.
Kaže i kako je dio projektne dokumentacije gotov i da bi sada, kada hotel više ne radi, poduzeće Tehnika iz Zagreba, koja je izvođač radova, moglo početi s nekim radovima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba