Stravična tragedija u Županijskoj bolnici Čakovec

Pacijent (62) umro nakon što su mu na dijalizi dali nedozvoljeno sredstvo

Objavljeno: 30.09.2020. zagorjeinternational

Iz Županijske bolnice Čakovec obratili su se priopćenjem u kojem ističu kako im se na jednom od odjela “dogodio neočekivani neželjeni događaj s posljedicom smrtnog ishoda”, piše 24 sata.
Kako navode u priopćenju, pacijentu A.T., rođenom 1958. godine, kome je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID-19, “dana 29. rujna 2020. godine je učinjena planirana rutinska terapija hemodijalize”.
– Tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka. Unatoč momentalno poduzetim mjerama maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog liječenja, nastupilo je multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta te je indicirana obdukcija. Unutar županijske bolnice Čakovec provode se propisani postupci i procedure radi razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja. O navedenom događaju je obaviješteno nadležno Ministarstvo i sve nadležne institucije – ističu iz bolnice te obitelji preminulog izražavaju duboku sućut.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba