PROJEKT KOJI POVEZUJE NASELJA NA PODRUČJU PREGRADE, DESINIĆA I HUMA NA SUTLI: Počela preko 4,7 milijuna kuna vrijedna izgradnja cjevovoda podsustava visoke zone "Žolekov breg"

Osigurat će se opskrba vodom iz sustava javne vodoopskrbe za mještane Male Gore, Druškovec Gore, Brezno Gore i Desinić Gore

Objavljeno: 30.09.2020. LB

Započela je izgradnja cjevovoda podsustava visoke zone “Žolekov breg” – tlačni cjevovod od c.s. “Košenine” do vodospremnika “Žolekov breg”. Početak radova u utorak su obišli gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Desinića Zvonko Škreblin i načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, zajedno s direktoricom VIOP-a Vesnom Zagvozdom.

Izvođač radova

Ukupni iznos prihvatljivog ulaganja iznosi 4.781.799,72 kuna. Odobreni iznos potpore je 4.632.943,00 kuna, a intenzitet potpore se ostvaruje u visini od 100 posto, od čega dio od 15 posto iz proračuna RH, dok je preostali dio od 85 posto iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.
Nakon provedene javne nabave, za izvođača radova izabran je HIS d.o.o. iz Donje Višnjice, dok će stručni nadzor provoditi Solum inženjering d.o.o. iz Zagreba.

Cilj projekta

Cilj projekta je osigurati opskrbu vodom iz sustava javne vodoopskrbe područja tromeđe grada Pregrada, općine Desinić i općine Hum na Sutli koje čine potrošači visokih zona naselja Vinagora – Mala Gora, Druškovec Gora, Brezno Gora i Desinić Gora, a koji se trenutno vodom opskrbljuju putem lokalnih vodovoda ili kopanih bunara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba