Slovenija stavila KZŽ i većinu ostalih hrvatskih županija na "narančastu" listu

Slovenski državljani i oni koji ondje imaju stalno prebivalište mogu se vraćati iz RH bez testa na koronavirus ili karantene

Objavljeno: 29.09.2020. zagorjeinternational

Slovenija je ažurirala režim ulaska iz Hrvatske pa se tako većina županija  našla na “narančastoj”, sigurnijoj epidemiološkoj listi i nisu više na rizičnom “crvenom” popisu.

To znači da će se slovenski državljani i oni koji u Sloveniji imaju stalno prebivalište, moći vraćati bez testa na koronavirus ili karantene iz većine hrvatskih županija. Riječ je o županijama koje graniče sa Slovenijom, te većini ostalih, osim Brodsko – posavske, Dubrovačko – neretvanske, Ličko – senjske, Požeško – slavonske, Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske, Virovitičko – podravske i Zadarske županije.

Nove su liste epidemiološke sigurnosti prilagođene europskim preporukama da se za “zelene” – epidemiološki sigurne – smatraju države ili regije koje imaju do najviše 25 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na 100.000 stanovnika, dok je slovenski kriterij do sada bio stroži – 10 aktivnih slučajeva zaraze, javlja HRT.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba