Festival plesa, pokreta i igre na kojem se publici predstavljaju izvođači iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Turske i Italije

POČEO JE PETI “KLIKER FESTIVAL”: Varaždin ponovno postaje velika plesna pozornica

Objavljeno: 29.09.2020. LB

Od 28. rujna do 4. listopada, Varaždin je ponovno plesna pozornica – održava se, naime, peto izdanje Kliker festivala plesa, pokreta i igre, na kojem se publici predstavljaju izvođači iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Turske i Italije.  Festival i ove godine donosi niz predstava, radionica, predavanja i koncert, a petu godinu zaredom organizira ga umjetnička organizacija VRUM, pod vodstvom Sanje Tropp Frühwald, plesačice i koreografkinje suvremenog plesa. Programi se održavaju u HNK Varaždin i P4 centru za mlade i nezavisnu kulturu.

Program festivala

Prva na redu u petak je predstava “Neobične ljubavi” Žaka Valenta u produkciji DIVERT I IMRC plesnog kolektiva, koja progovara o pojmu ljubavi, komercijalizaciji i klišeizaciji odnosa koji ljubav tumače na potpuno neprimjeren način. Predstava je namijenjena svima od pet godina pa na više. Program se u petak nastavlja s plesnom predstavom “One” za publiku iznad 14 godina, koja je inspirirana odrastanjem. Riječ je o predstavi Andreje Gotovine nastaloj u sklopu rada plesnih radionica Dramskog studija INK iz Pule, koja ovih dana doživljava svoju premijeru. Predstava je na rasporedu u 20 sati, a izvodi se u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.
U subotu od 18 sati Kliker festival sprema predstavu “Predivno drugačiji”, koja govori o različitosti i pripadnosti grupi te posebnu radionicu VOGUE INTENSIVE koja istražuje različite aspekte tog urbanog plesnog stila s ciljem jačanja svijesti vlastite pojavnosti i prostora. Radionica je namijenjena početnicima, kao i iskusnim plesačima.


Zadnjeg dana festivala će se, u HNK u Varaždinu s početkom u 10 sati, ponovno održati predstava “Predivno drugačiji”, a nakon toga na redu je interaktivni tulum za djecu i mlade “Kišni razdraganci”. Riječ je o hvaljenom audio – vizualnom projektu koji nam spremaju Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle iz grupe Let 3, koji je nedavno nagrađen glazbenom nagradom PORIN u kategoriji “Najbolji dječji album”. Broj gledatelja i sudionika pojedinih programa je ograničen, pa će ulaz na programe biti moguć 30 minuta prije početka.

Smjernice i preporuke

Peti Kliker festival se održava u suradnji s HNK Varaždin i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, europskim projektom ConnectUp – The Life of the Others, P4 – varaždinskim centrom za mlade i nezavisnu kulturu te lokalnim odgojno – obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade “Kultura nova” i Austrijskog kulturnog foruma. Sve posjetitelje i sudionike podsjećamo na smjernice i preporuke koje su na snazi i koje će se primjenjivati tijekom festivala, popratnih programa i radionica te ih molimo da ih se pridržavaju u najvećoj mogućoj mjeri. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba