U Zaboku obilježen Dan policije

“Krapinsko – zagorska županija među najsigurnijima je u RH, a za to je zaslužna suradnja policije i građana”

Objavljeno: 29.09.2020. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihaela, načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Robert Pavić u Zaboku je s najbližim suradnicima položio vijenac i zapalio svijeće ispred spomenika poginulim policajcima PU krapinsko – zagorske. Svijeće su zapalili i župan Željko Kolar, njegovi zamjenici Anđelko Ferek – Jambrek i Jasna Petek, te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Stopa kriminaliteta

– Imamo najmanju stopu kriminaliteta, među četiri smo najsigurnije prometne županije te u proteklih 10 godina bilježimo najmanji broj prekršaja protiv javnog reda i mira. Građani su sigurni u našoj županiji, a za to je zaslužna suradnja policije i građana – naglasio je Pavić.
Župan Kolar je čestitao svim policajcima i djelatnicima policije na izuzetnoj suradnji, istaknuvši kako je policija u KZŽ skoro pa nevidljiva, ali izrazito učinkovita.
Đurek je pak progovorila o važnosti policije u vremenima obilježenima koronavirusom.

– Načelnik Policijske postaje Zabok Vedran Draganić ujedno je i član Stožera civilne zaštite grada Zaboka. Svakodnevno komuniciramo o stanju s pandemijom koronavirusa, a s policijom surađujemo i vezano uz organizaciju događanja u gradu Zaboku. Što se tiče prometa u Zaboku, policija se trudi zajedno s našim prometnim redarima olakšati sugrađanima i posjetiteljima podnošenje prometnih gužvi – rekla je Đurek.
Molitvu za poginule policajce i sve stradale u Domovinskom ratu predvodio je kapelan Policijske kapelanije sv. Nikole biskupa don Ivan Grinišin.

Odlični pokazatelji

Vlasta Hubicki, predsjednica Županijske skupštine KZŽ, također je uputila čestitku svim pripadnicima policijskih snaga.

– U Krapinsko – zagorskoj županiji i čitavoj Republici Hrvatskoj mnogo se toga promijenilo od 26. veljače, kada ste nas na 19. sjednici Županijske skupštine izvijestili o odličnim pokazateljima stanja sigurnosti na području Policijske uprave krapinsko – zagorske. No, ni u ovo teško vrijeme pandemije nije se promijenio nesebičan i vrijedan rad policijskih službenika, koji svoju dužnost čitavo vrijeme obavljaju savjesno i profesionalno. Zahvaljujem vam na svemu što činite za sigurnost svih stanovnika naše županije – zaključila je Hubicki i zaželjela djelatnicima PU krapinsko – zagorske nastavak uspješnog rada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba