Simpatičan oglas za posao

DJEČAK ŽELI ZARADITI ZA DŽEPARAC: “Zna kositi travu, čistiti snijeg, saditi cvijeće, cijepati drva, mesti, usisavati…”

Objavljeno: 30.09.2020. zagorjeinternational

Simpatičan oglas objavio je na jednoj stranici otac koji za svog 10-godišnjaka traži posao. Na početku oglasa otac odmah objašnjava da ga se ne razapinje što mu sin ima svega 10 godina. Kaže kako mu je pokušao objasniti da djeca ne smiju raditi, ali da si on želi zaraditi džeparac.

– Nije stvar ni u lovi, mi mu uvijek damo koju kunicu da potroši na kiosku ili dućanu, stvar je u želji baš da zaradi. To kužim, isto sam i ja razmišljao i prve novčeke sam zaradila crtajući i prodavajući rasporede sati u 1. razredu OŠ (tko nije iz tog doba pa ne zna, nekada su se bianco rasporedi kupovali), a starci da su to znali, razbili bi me – kaže otac.

Dodaje da je dječak odličan učenik, uči svirati gitaru u glazbenoj školi, drag, pristojan, raspameti se na svaku životinjicu, mangupčić i da voli biti koristan.

– Kaže da zna kositi travu, čistiti snijeg, saditi cvijeće, cijepati drva, mesti, usisavati, čitati nekoj baki priče, šetati pse (i pokupi kakicu bez gađenja), obaviti nabavku u trgovini ili na placu, čistiti orahe …. Slažem se sa svim navedenim, osim za cijepanje drva jer mu eventualno dozvolimo da cijepne malo jelovine za potpalu roštilja – opisuje otac.

Dodaje kako područje rada može biti od Dužice do uličica uz Gagarinac u Zagrebu.

– Ako i treba netko kakvu pomoć, a nema viška koju kunicu da mu da za lizalicu, također se možete javiti (ja ću mu dati pa on ni ne mora znati tko ga plaća). I da… zna prati ruke i nije mu problem nositi maskicu na licu kad je to potrebno. Ima moju podršku pod uvjetom da dogovori idu preko mene da znam gdje i s kim se kreće – zaključuje otac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba