FOND SOLIDARNOSTI 365: Stranka rada i solidarnosti dodijelila novčanu pomoć za osam obitelji čije su nekretnine stradale u potresu - među njima je i donjostubička obitelj Hren

BANDIĆ: Pozivam i druge stranke da prijeđu s riječi na djela. Nije važan iznos, već da pokažu dobru volju prema ljudima

Objavljeno: 29.09.2020. zagorjeinternational

Dom obitelji Hren iz Donje Stubice teško je stradao u potresu koji je 22. ožujka pogodio Grad Zagreb, Zagrebačku i Krapinsko – zagorsku županiju. Iako trenutno stanuju u svojoj kući, ona je jako oštećena i sanacija je nužna u što skorijem roku. Oštećeni su, između ostaloga, zidovi, a popucali su i temelji, pa supružnici Hren kažu kako bi ih sanacija kuće u kojoj žive sa svojim sinom stajala oko 150 tisuća kuna. Taj novac nemaju i zbog toga su vrlo sretni što su se našli među osam obitelji kojima je Stranka rada i solidarnosti BM 365 danas u Zagrebu dodijelila po 30 tisuća kuna iz Fonda solidarnosti 365 za obnovu nekretnine oštećene u potresu.

– Novac će nam, naravno, puno pomoći. Sanirat ćemo ono što je prioritet, a dalje ćemo vidjeti – otkrivaju nam Vesna i Stjepan Hren.

Broj oštećenih objekata

Dodjeli ugovora o donaciji prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Donje Stubice Luka Grabušić.

– Svaka pomoć je dobrodošla. Puno njih moglo bi pomoći, a možda se toga uopće nije sjetilo, pa će to možda biti dobar primjer drugima. Ne treba čekati donošenje zakona niti da nam sredstva dodijeli Europska unija ili država, uvijek možemo i mi sami nešto napraviti kao stranka, ali i svatko od nas pojedinačno. Naravno da to nije dovoljno da bi se sanirala kompletna šteta, ali trenutno njima tih 30 tisuća kuna puno znači jer mogu napraviti neke radove kako objekt ne bi dalje propadao – rekao nam je Grabušić, dodavši kako je na području njegova grada desetak objekata neupotrebljivo za stanovanje, a ukupno je 155 oštećenih objekata, dok je u Gornjoj Stubici taj broj oko tri puta veći.
Sve prisutne pozdravio je i predsjednik stranke, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Mala gesta

– Bilo bi bolje da se sve to nije dogodilo i da smo se okupili iz nekih drugih razloga, ali sudbina je tako htjela, stoga smo odlučili jednom malom gestom pomoći stradalim obiteljima. Znam da to nije puno i da vam to neće biti dovoljno, ali kažu ljudi da se poklonjenom konju ne gleda u zube. Pozivam sve druge stranke da prijeđu s riječi na djela i da učine nešto slično. Nije važan iznos, već da pokažu dobru volju prema ljudima koji su u nevolji. A zadnji koji će vas napustiti je vaš gradonačelnik – poručio je Bandić u svom prepoznatljivom stilu.
Među dobitnicima novčane pomoći je i Blaženka Jurak iz Zagreba.

Ova mi donacija znači jako puno jer trenutno ne mogu boraviti u svom stanu, a ovaj novac će mi puno pomoći da si uredim stan i vratim se sa svojom obitelji u svoj dom – kazala je Jurak. (af, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba