U tijeku su radovi na mjesnom groblju u Loboru

Sanira se klizište kod mrtvačnice, a počela je i treća faza uređenja parkirališta

Objavljeno: 28.09.2020. JJ

U općini Lobor u tijeku je uređenje groblja. Riječ je zapravo o sanaciji klizišta kod mrtvačnice te trećoj fazi uređenja parkirališta, odnosno, odvodnji. Projekt sanacije klizišta kod mrtvačnice vrijedan je 609.805 kuna, od čega Hrvatske vode pokrivaju 65 posto iznosa, a ostatak Općina. Radi se 213 tisuća kuna.


– Radove izvodi Vodoprivreda Zagorje iz Klanjca, a stručni nadzor povjeren je Danijelu Dominku iz Bedekovčine. Rok za završetak je sredina studenoga – otkrila nam je načelnica Lobora Ljubica Jembrih.

Domaće poduzeće

Nakon provedene javne nabave, Općina je izabrala i najpovoljnijeg izvođača za treću fazu uređenja parkirališta kod mjesnog groblja u Loboru – rješavanje odvodnje.


– Posao je dobilo domaće poduzeće Lambda Hubak, a stručni nadzor također Danijel Dominko iz Bedekovčine. Predviđeni rok za završetak radova također je sredina studenoga. Projekt sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja, od kojeg smo dobili 350 tisuća kuna. Ukupna vrijednost nakon prevedene javne nabave je 325.000 kuna – kazala je načelnica i dodala da bi oba projekta trebala biti završena u zadanom roku, što, naravno, ovisi o vremenskim uvjetima.

Četvrta faza

Na uređenju parkirališta kod mjesnog groblja Lobor ostaje još četvrta faza – završni sloj asfalta. Time bi u sljedećoj godini kompletno parkiralište bilo završeno.

– Groblje je na položaju kakvom je, na dosta klizavom terenu. Radili smo na potpornim zidovima, pa se tako u prve dvije faze radio najprije potporni zid na donjem dijelu parkirališta, a onda potporni zid na gornjem dijelu parkirališta, potporni kameni zidovi. Sveukupna vrijednost uređenja parkirališta je oko 2,5 milijuna kuna. Dosad je uloženo preko 1,5 milijuna kuna. Projekt je zahtjevan zbog položaja groblja, a sada i zbog klizišta ispod mrtvačnice, pa su morali biti izgrađeni potporni zidovi – pojasnila je načelnica Jembrih. (jj) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba