Pučko otvoreno učilište Krapina po 14. se puta uključilo u nacionalnu obrazovnu kampanju "Tjedan cjeloživotnog učenja"

U KRAPINU STIŽU DVA KINO HITA: Najmlađi će uživati uz “Pinokija”, a oni nešto stariji u hrvatskom filmu “Mater”

Objavljeno: 27.09.2020. zagorjeinternational

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s partnerima, 14 godina zaredom provodi nacionalnu obrazovnu kampanju pod nazivom “Tjedan cjeloživotnog učenja”, koji se ove godine provodi od 21. rujna do 5. listopada. Kampanja se temelji na organizaciji različitih aktivnosti diljem Hrvatske te se tako na jednostavan način, izravnim obraćanjem građanima, potiče ostvarivanje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Pučko otvoreno učilište Krapina po 14. se puta uključilo u realizaciju Tjedna, organizirajući nekoliko aktivnosti uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Upoznavanje programa

Do 5. listopada od 8 do 14 sati svi zainteresirani građani mogu dobiti informacije o tome kako sami mogu postati dio procesa cjeloživotnoga učenja, na način da se upoznaju s programima obrazovanja odraslih iz ponude POU-a Krapina, u sklopu Dana otvorenih vrata učilišta. U sklopu kampanje, u petak u 18 sati organizirana je kino projekcija filma “Pinokio” za najmlađe. Radi se o novom filmu nagrađivanog talijanskog redatelja Mattea Garronea, u kojem je glavnu ulogu ostvario omiljeni talijanski glumac, redatelj i dvostruki oskarovac Roberto Benigni! Ova dječja drama sada konačno stiže i u domaća kina i zasigurno će postati kino hit. Kao što svi već znaju, “Pinokio” je slavna priča o drvenoj lutki koja će oživjeti uz pomoć siromašnog i usamljenog rezbara drveta. Poput svakog djeteta, Pinokio je znatiželjan o svijetu koji ga okružuje te ga upoznaje sistemom pokušaja i pogreške. Naoružan nezasitnom dječjom hrabrošću, on postaje upravo onakav kakvim je i zamišljen. Autor Carlo Collodi napisao je knjigu “Pinokijeve pustolovine” još krajem 19. stoljeća, ali njegov lik danas je važniji nego ikada prije – premda se čini da se svijet kreće u suprotnom smjeru. Redatelj Matteo Garrone svijetu Pinokija daruje vizionarsku dimenziju koja, baš poput knjiga, ima široki zamah. Njegov lik Pinokija kreće se na način koji je istovremeno realističan i fantastičan.

Neodoljiva Italija

Radnja je smještena u ruralnoj, bezvremenskoj, ali neodoljivoj Italiji koja odiše kopnom, morem i farmama. Gledatelji će sasvim sigurno svaki za sebe pronaći svog omiljenog lika koji se pojavljuje u životu malog Pinokija, a koji ga direktno upoznaje s prirodom, životinjskim carstvom i svijetom mašte. “Pinokio” je Garroneova iznimno vjerna filmska adaptacija Collodijevog književnog remek djela koje se odavno nalazi kao obavezna lektira za učenike drugih razreda osnovnih škola. Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti preko sustava www.ulaznice.hr , na blagajni dvorane od utorka do petka u vremenu od 13 do 17 sati i sat vremena prije projekcije.


Istog dana u 21 sat organizira se i kino projekcija hrvatskog filma “Mater”, koji je nagrađen na beogradskom FEST-u kao najbolji regionalni film. Glavna glumica Daria Lorenci – Flatz nagrađena je kao najbolja glumica na Taormina Film Festivalu te Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu na Pulskom filmskom festivalu 2020. Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti preko sustava www.ulaznice.hr, na blagajni dvorane od utorka do petka u vremenu od 13 do 17 sati i sat vremena prije projekcije. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba