Rezultati će biti poznati iza 20 sati

DAN ODLUKE: SDP između pet kandidata bira novog šefa ili šeficu stranke

Objavljeno: 26.09.2020. zagorjeinternational

Najveća oporbena stranka, Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP), danas bira svog novog šefa. Podsjetimo, nakon fijaska na parlamentarnim izborima, ostavku je podnio dosadašnji predsjednik stranke, Davor Bernardić.
Kandidati za upražnjeno mjesto su Peđa Grbin, Mirela Ahmetović, Željko Kolar, Ranko Ostojić i Marino Percan. Svi članovi koji sukladno Statutu stranke imaju pravo glasa, birat će sva tijela stranke po principu “jedan član, jedan glas”. No, na to nemaju pravo svi članovi, kojih je 35.000, već samo 17.000 koji plaćaju članarinu.
Tako zaposleni članovi stranke plaćaju 20 kuna mjesečno, umirovljenici pet kuna, a studenti, nezaposleni i članovi s minimalnom plaćom i ispodprosječnom mirovinom samo jednu kunu. Konferencija za medije Središnje izborne komisije predviđena je nakon 20 sati, sukladno vremenu potrebnom za prikupljanje konačnih rezultata izbora.

Željko Kolar je jutros, kao krapinsko – zagorski župan, posjetio manifestaciju “Branje grojzdja” u Pregradi. Tom je prilikom još jednom ponovio kako se zalaže za suradnju i okupljanje te da se SDP počne baviti problemima građana, a ne samo sobom. Smatra kako je SDP izgubio kreativnost koju je imao i zato nije viša privlačan mladim ljudima i upravo to, kaže, treba mijenjati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba