"Književnost u Zelenoj" seli u dvorište, ali će vam pružiti pravu poetsku poslasticu

U subotu u Zaboku gostuju dvije najčitanije suvremene hrvatske pjesnikinje – Monika Herceg i Sanja Baković

Objavljeno: 25.09.2020. zagorjeinternational

“Književnost u Zelenoj” ovog puta posjetiteljima nudi pravu poetsku poslasticu – u Zabok dolaze dvije sjajne pjesnikinje – Monika Herceg i Sanja Baković – dva snažna ženska poetska glasa na čije stihove ne možete ostati ravnodušni, čak i ako ste mislili da ste više “tip za prozu”. Sanja i Monika među najčitanijim su i najhvaljenijim suvremenim hrvatskim pjesnikinjama i od strane čitatelja i od strane stručnjaka, što, osim nagrada, potvrđuju i njihovi stalni književni angažmani, kao i liste čekanja za posudbu njihovih knjiga u knjižnicama.
Pored toga što sjajno pišu, Monika i Sanja vrlo su aktivne promotorice poezije na svojim blogovima i stranicama, tribinama i književnim festivalima te su zaslužne za to što poezija osvaja sve više mjesta u javnom prostoru. U Zaboku će publici predstaviti svoje novoobjavljene zbirke pjesama “Autobus za Trnavu” i “Vrijeme prije jezika”, kao i svoj knjiženi rad. Razgovor će moderirati Ljubica Anđelković Džambić. Ulaz je slobodan, događanje je na rasporedu u subotu od 18 sati, a zbog epidemiološke situacije, tribina se iz Zelene dvorane seli na otvoreno, u dvorište Krčme Polanović na adresi Matije Gupca 36, Zabok. U slučaju lošeg vremena, događanje će se održati u Zelenoj dvorani preko puta Krčme Polanović, uz pridržavanje epidemioloških mjera.
Projekt “Književnost u Zelenoj” organizira se uz podršku Ministarstva kulture i medija RH te Krapinsko – zagorske županije. Više informacija o ovom događanju potražite i pratite na Facebook stranici.

Monika Herceg / FOTO: T. Draškić Savić
Sanja Baković / FOTO: Siniša Sunara

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba