KADROVSKE KRIŽALJKE VLADE: Zagorci ostali bez dva visoka mjesta u ministarstvima, ali dobili v.d. predsjednika velikog državnog poduzeća, koje, doduše, potresa velika afera

PROFITIRALI ILI IZGUBILI? Benić i Antonić više nisu državni tajnici, Tušek ostaje, Stjepan Adanić na čelu Janafa

Objavljeno: 25.09.2020. zagorjeinternational

Zagorec Stjepan Adanić novi je vršitelj dužnosti predsjednika Uprave Janafa, objavio je u četvrtak nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva i energetike Tomislav Čorić.


Adanić je rođen je 2. siječnja 1959. godine u Loboru. Odrastao je u Hrvatskom zagorju, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1983. godine, a 2012. godine na istom je fakultetu završio postdiplomski studij iz Nacionalne sigurnosti. Osnivač je HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku i hrvatski branitelj, a bio je i ratni gradonačelnik Varaždina 1990./92. godine i predsjednik Kriznog štaba 1991. godine. Te ga je godine Franjo Tuđman imenovao pomoćnikom ministra obrane RH, šefom vojnog kabineta predsjednika RH i glavnim pregovaračem RH o odlasku JNA iz Zagreba i RH-a pod pokroviteljstvom promatrača EEZ-a (danas EU). Bio je glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika iz srbijanskih koncentracijskih logora, a obnašao je i dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. godine. Radi u Janafu kao član Uprave, uz Vladislava Veselicu i Dragana Kovačevića, koji je, podsjetimo, zbog afere završio u pritvoru.


No, nisu to jedine promjene koje su se zbile u redovima zagorskih državnih dužnosnika nakon sjednice Vlade u četvrtak. Dužnosti su razriješeni dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić i državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenka Benić. Podsjetimo, ona je pod Uskokovom istragom jer je navodno preko Josipe Rimac namještala stručni državni ispit. Za neke je razriješene državne tajnike objavljeno i na koje su nove dužnosti imenovani, ali ne i za Antonića, tako da još nije poznato gdje će nastaviti svoju karijeru, dok Benić, što je bilo i očekivano, neće ni dobiti novo imenovanje. Zdravko Tušek je pak ponovno imenovan za državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba