Donesene nove epidemiološke mjere za područje KZŽ

Od sutra obavezno vođenje evidencije sudionika okupljanja u zatvorenim prostorima s više od 20 osoba

Objavljeno: 25.09.2020. JJ

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije, Nacionalni je stožer donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje KZŽ u trajanju od 15 dana.
Prema toj odluci, zabranjuje se izlazak korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja za starije i nemoćne osobe, djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, osim ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima ili važnim okolnostima koje se odnose na užu obitelj, kada je izlazak dopušten uz suglasnost člana uže obitelji i pružatelja socijalnih usluga, uz strogo pridržavanje svih nužnih epidemioloških mjera.
Također, preporučuje se zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi da ne odlaze na stručne skupove i druge skupno organizirane oblike usavršavanja zaposlenika (kongresi, simpoziji, predavanja, radionice i sl.).
Uvodi se i obaveza vođenja evidencije sudionika okupljanja u zatvorenim prostorima na kojima se okuplja više od 20 osoba, s osnovnim informacijama (ime, prezime i broj telefona prisutnih osoba). Evidencija se mora čuvati najmanje 14 dana te se u slučaju potrebe predaje županijskoj epidemiološkoj službi.
Stožeri jedinica lokalne samouprave zadužuju se za pojačani nadzor propisanih epidemioloških mjera, a odluka se primjenjuje od sutra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba